Nokia opent nieuw hoofdkantoor in Nederland

Connexie meldt dat Nokia binnenkort een nieuw hoofdkantoor opent in Nederland. De grootste maker van mobiele telefoons ter wereld zou zijn toekomstige pijlen extra op de Nederlandse markt willen richten, vanwege de populariteit van smartphones hier en vanwege de hoge subsidies van telco’s op toestellen.

Nokia Windows

Momenteel is er één Nokia-hoofdkantoor voor de hele Benelux. Dat wordt opgesplitst. België en Luxemburg krijgen een hoofdkantoor in België, en Nederland krijgt een eigen hoofdkantoor.

Dat Nederlandse hoofdkantoor is bezig nieuwe mensen aan te stellen. De countrymanager voor Nederland is Sebastiaan van Silfhout.

Victor Saeijs, de vicepresident Sales voor Europa van Nokia, meldt in een interview met Connexie dat er nu een ‘nieuwe wind’ door Nokia waait, en de oprichting van een Nederlands hoofdkantoor is daar een gevolg van. Nokia wil zich met de toekomstige Windows Phone-telefoons stevig richten op de Nederlandse consument. ”We willen zo dicht mogelijk bij de klant komen.” Hij noemt het Nederlandse ‘subsidiemodel’ van telco’s (die een hoge korting op toestellen bij abonnementen geven) een reden om Nederland apart te gaan bedienen. En de ‘hoge penetratiegraad van smartphones’ is voor Nokia ook erg interessant.

Bron: Connexie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters