Nokia Patent laat opvouwbaar toestel zien

De geruchten in de smartphone wereld lijken de laatste tijd voornamelijk te gaan over opvouwbare smartphones. Na berichten over zulke toestellen bij Apple, Samsung en LG, lijkt ook Nokia mee te doen aan de race. Op een goedgekeurd Nokia patent is niets minder te zien dan een opvouwbaar apparaat.

Al patenten in 2005

Nokia opvouwbaarNokia schijnt de patentaanvraag al in 2013 te hebben ingediend. Voor onbekende redenen is het patent pas in september vorig jaar goedgekeurd door de US Patent & Trademark Office (USPTO). Na dieper graven lijkt 2013 zelfs niet de eerste keer te zijn geweest dat Nokia een patent indiende voor een opvouwbaar toestel. Sinds 2005 is het bedrijf al bezig met patenten. De oudere patenten waren wel voor meer simpele en primitieve versies van de technologie. Het idee is dus verre van nieuw.

Opvouwbaar

In het laatste patent is een tekening te zien van iets dat op een make up spiegel lijkt. Het bestaat uit twee even grote delen, welke verbonden worden door een scharnier. De binnenkant van het apparaat wordt “bekleed” door een flexibel uitziend scherm. Deze buigt mee met de andere twee onderdelen. In de beschrijving van het patent wordt gesproken over een zakformaat apparaat met een relatief groot display. Formaten van 6, 7 en 8 inch worden genoemd. Het gepatenteerde apparaat heeft ook een mechanisme, welke de twee delen bij elkaar houdt. Dit mechanisme wordt soms ook bij laptops gebruikt.

Ook patent flexibele batterij

Natuurlijk betekent alleen een patent in principe niet zoveel. Nokia zou simpelweg een idee hebben willen patenteren, zonder dit daadwerkelijk uit te voeren. Maar wanneer we in gedachten houden dat Nokia enkele jaren geleden ook al een flexibele batterij patenteerde, zou het toch om meer kunnen gaan dan alleen maar een idee.

Bron: USPTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gert-Jan ten Cate -

    Dat is toch gewoon hetzelfde als een klaptelefoon? Als het met een scharnier gaat. Net als vroeger bijv. de razr motorola. Die mogen ze ook wel opnieuw uitbrengen. Nu als smartphone.

    1. Dominick Viëtor -

      Nouja, verschil is dus dat er nu geen naad meer in het scherm nodig is waardoor je effectief een ‘normaal’ groot toestel hebt als hij uitgeklapt is.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters