Nokia Patent laat opvouwbaar toestel zien

De geruchten in de smartphone wereld lijken de laatste tijd voornamelijk te gaan over opvouwbare smartphones. Na berichten over zulke toestellen bij Apple, Samsung en LG, lijkt ook Nokia mee te doen aan de race. Op een goedgekeurd Nokia patent is niets minder te zien dan een opvouwbaar apparaat.

Al patenten in 2005

Nokia opvouwbaarNokia schijnt de patentaanvraag al in 2013 te hebben ingediend. Voor onbekende redenen is het patent pas in september vorig jaar goedgekeurd door de US Patent & Trademark Office (USPTO). Na dieper graven lijkt 2013 zelfs niet de eerste keer te zijn geweest dat Nokia een patent indiende voor een opvouwbaar toestel. Sinds 2005 is het bedrijf al bezig met patenten. De oudere patenten waren wel voor meer simpele en primitieve versies van de technologie. Het idee is dus verre van nieuw.

Opvouwbaar

In het laatste patent is een tekening te zien van iets dat op een make up spiegel lijkt. Het bestaat uit twee even grote delen, welke verbonden worden door een scharnier. De binnenkant van het apparaat wordt “bekleed” door een flexibel uitziend scherm. Deze buigt mee met de andere twee onderdelen. In de beschrijving van het patent wordt gesproken over een zakformaat apparaat met een relatief groot display. Formaten van 6, 7 en 8 inch worden genoemd. Het gepatenteerde apparaat heeft ook een mechanisme, welke de twee delen bij elkaar houdt. Dit mechanisme wordt soms ook bij laptops gebruikt.

Ook patent flexibele batterij

Natuurlijk betekent alleen een patent in principe niet zoveel. Nokia zou simpelweg een idee hebben willen patenteren, zonder dit daadwerkelijk uit te voeren. Maar wanneer we in gedachten houden dat Nokia enkele jaren geleden ook al een flexibele batterij patenteerde, zou het toch om meer kunnen gaan dan alleen maar een idee.

Bron: USPTO

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters