Nokia organiseert een wedstrijd voor hackers en modders omtrent de N900

Nokia heeft een wedstrijd georganiseerd genaamd Push N900 waarin het hackers en modders heeft opgeroepen om een N900 te modificeren zodat het nieuwe softwarematige functionaliteit toemeten krijgt. Winnaars krijgen een N900 mee naar huis en de applicaties worden in de verschillende winkels tentoongesteld.

Nokia Push N900

Nokia heeft een wedstrijd georganiseerd tijdens het Onedotzero_event die gericht is op het hacken van een Nokia N900. De producent wil graag aan ontwikkelaars laten zien dat Maemo 5 makkelijk modificeerbaar is en dat het gemakkelijk is om er applicaties voor te schrijven. Daarom heeft de producent hackers en modders uitgenodigd om een weekendje te komen sleutelen aan een nieuwe N900. Hackers en modders worden aangemoedigd om functionaliteiten te ontsleutelen die voorheen niet mogelijk was met een N900. Een mooi voorbeeld zou zijn het besturen van een televisie via Wifi of je garagedeur open en dicht kunnen doen met je toestel. Nokia benadrukt dat het hier alleen om softwarematige aanpassingen moet gaan en niet om hardwarematige aanpassingen. De vijf beste inzendingen krijgen een nieuwe N900 mee naar huis en daarnaast worden de applicaties tentoongesteld in de verschillende winkels van Nokia.

Gelijktijdig is ook bekend geworden dat de N900 de zelfde dag verkocht mag gaan worden als de Maemo Summit die in Amsterdam zal plaatsvinden. Tijdens dit event waarbij All About Phones ook aanwezig zal zijn, zal Nokia laten zien wat er allemaal mogelijk is met de Maemo 5 en de N900. Consumenten zullen dus vanaf 9 oktober naar verwachting over een N900 kunnen gaan beschikken.

Nokia N900

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters