Nokia organiseert Qt Mobility Contest voor developers

Nokia is pas overgegaan op een geheel nieuwe engine voor alle applicaties, genaamd Qt. Om de dienst af te trappen, is Nokia begonnen met een wedstrijd voor ontwikkelaars, de zogenaamde Qt Mobility Contest is gericht op ontwikkelaars overal ter wereld en moet een klein assortiment codes gaan genereren.

Nokia kwam enige tijd geleden met een nieuwe engine voor zijn software, genaamd Qt. Het motto van dit nieuwe framework is “Code less. Create More. Deploy everywhere.” Het zou dan ook eenvoudiger moeten worden voor ontwikkelaars om applicaties te ontwikkelen voor Nokia-telefoons en gebruik te maken van verschillende API’s van Qt in deze applicaties. Om het platform een feestelijke aftrap te geven en meteen wat nieuwe codes te genereren, heeft Nokia een wedstrijd uitgeschreven, de Qt Mobility Contest.

Iedereen die een nuttig stukje code voor Qt schrijft kan in principe aan de wedstrijd meedoen, voorwaarde is wel dat de code moet werken. Je mag zowel programma’s schrijven voor eindgebruikers als codes die gericht zijn op mensen die voor Qt ontwikkelen. Elke deelnemer mag zoveel code schrijven als hij wil en maakt met elke app kans op de hoofdprijs: een reis naar de Nokia Developer Summit 2010 in de Verenigde Staten.

Qt nokia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters