Nokia overweegt haar hoofdkantoor te verkopen

Nokia heeft bevestigd dat het momenteel overweegt om haar hoofdkantoor te verkopen. De fabrikant overweegt deze stap om zo extra kapitaal op de rekening te krijgen.

Nokia heeft het nieuws tegenover Reuters bevestigd. De fabrikant uit Finland wil wat meer geld in haar oorlogskas hebben aangezien de launch van de Lumia 920-serie er aan zit te komen. Vooral in Amerika moet dit gepaard gaan met een grote campagne en de 200 tot 300 miljoen euro die het kantoor oplevert zou hierbij aan bij moeten gaan dragen. Nokia is er overigens nog niet over uit of het daadwerkelijk haar pand gaat verkopen en vervolgens terug gaat huren van de nieuwe eigenaar.

Nokia heeft momenteel een steeds groter wordend cash-probleem. De fabrikant maakte dit jaar alleen nog maar verlies en haar oorlogskas slinkt dan ook met het kwartaal. CEO Stephen Elop heeft in een nieuw interview aangegeven dat hij nog steeds veel verwacht van Windows Phone en hij bij zijn keuzen blijft om niet voor Android gekozen te hebben.

Desondanks ziet het er wel steeds meer naar uit dat de nieuwe Lumia-lijn van Nokia, die vanaf november te koop zal zijn, de laatste kans voor de fabrikant zal zijn om het tij te doen keren. Mocht de nieuwe lijn niet of nauwelijks aanslaan dan lijkt het erop dat de fabrikant kan opdoeken. De CEO laat dan ook in het interview weten dat hij inderdaad gehoopt had dat de huidige Lumia’s beter verkocht hadden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters