‘Nokia P1: Persrender van Nokia’s nieuwe Android smartphone duikt op’

Er zijn persrenders opgedoken van de Nokia P1, wat waarschijnlijk een internationale variant van de Sharp Aquos P1 is.

Nokia

Afgelopen mei sloot Nokia een serie deals met andere smartphonefabrikanten waardoor ook zij de Nokia merknaam kunnen licenseren. Dat komt er simpel gezegd op neer dat de fabrikanten in kwestie ook de Nokia merknaam op hun eigen toestellen mogen plakken. Daarmee staat de naam dus niet meer garant voor een bepaalde kwaliteit of waardes van een bedrijf, maar het staat Nokia wel toe om meer winst te maken in een tijd waarin de groei binnen de smartphonemarkt snel afneemt.

Foxconn

Onder de bedrijven die de naam gaan licenseren bevinden zich onder andere het nieuwe Finse bedrijf HMD en de bekende Chinese fabrikant Foxconn, die bijvoorbeeld ook iPhone’s voor Apple produceert. HMD kocht onlangs nog een groot aantal patenten van Nokia over en barst van de voormalige medewerkers van Microsoft’s mobiele divisie. Daarom wordt het bedrijf ook wel Nokia 2.0 genoemd. Wat het ambitieuze en jonge Finse bedrijf met de merknaam van plan is weten we nog niet. Wel is er vandaag een persrender opgedoken van een Android smartphone genaamd de Nokia P1.

Nokia P1

Nokia P1

Het toestel wordt ontwikkeld door InFocus/Sharp, dat onlangs overgenomen werd door Foxconn. Geruchten wijzen erop dat de Nokia P1 een internationale versie is van de Sharp Aqous P1, een relatief nieuwe smartphone met dunne schermranden. Gezien de gelimiteerde distributie van de Aqous P1 zou een internationale gerebrande versie onder de Nokia merknaam een logische zet voor Foxconn zijn.

Serieuze specificaties

Naar verwachting zal de Nokia P1 verkrijgbaar zijn in de kleuren blauw en zalmroze. Helaas is er verder nog niks bekend over de specificaties en het prijskaartje van het onaangekondigde toestel. De Sharp Aqous P1 heeft een 5.3-inch scherm. De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 820 chipset in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. We hebben het dan ook niet over een goedkoop budgetmodel, maar een heus vlaggenschip.

Nokia P1
De Sharp Aquos P1

Als de Nokia P1 daadwerkelijk een internationale variant van de Aquos P1 blijkt te zijn dan is het een interessante manier voor Sharp/Foxconn om ook in het high-end segment te concurreren met andere merken, en hebben fans eindelijk weer een Nokia vlaggenschip om naar uit te kijken. Nou ja, op een bepaalde manier dan, want naast de naam heeft het toestel weinig met de Finse fabrikant te maken.

Bron: VK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters