‘Nokia’s vlaggenschip: specificaties van Nokia P1 gelekt’

Afgelopen zomer doken er voor het eerst geruchten op over de mogelijke serieuze herintrede van Nokia op de telefoniemarkt. Hoewel het bedrijf een icoon was aan het begin van het mobiele telefonie tijdperk, kon het uiteindelijk niet op tegen de snel veranderende markt. Maar sinds de zomer van 2016 houden de geruchten over een Nokia P1 smartphone aan. Hoewel Nokia nog niet eens het bestaan van dit toestel heeft bevestigd, zou het toestel volgende maand al officieel aangekondigd worden. Dit zou volgens geruchten gebeuren tijdens de Mobile World Congress 2017.

Verbeterde Sharp Aquos Xx3

Volgens de Russische publicatie Worket, zou de nieuwe Nokia smartphone gebaseerd zijn op de Sharp Aquos Xx3. Deze werd een half jaar geleden in Japan uitgebracht. Dit zou kunnen kloppen, gezien Foxconn vorig jaar Sharp heeft overgenomen. En toevallig zal Foxconn gaan zorgen voor de fabricatie van de nieuwe Nokia toestellen. Wel zouden de specificaties van de Aquos Xx3 aangepakt zijn om er een meer premium toestel van te maken. Zo zou de Nokia P1 zijn voorzien van de nieuwste Qualcomm Snapdragon 835 processor. Ook zou het toestel 6GB RAM, tot 256GB interne opslag en een 22.6 megapixel Zeiss gecertificeerde camera krijgen. Met de IP57 certificatie zou het toestel ook nog enigszins veilig moeten zijn voor water en stof.

Nokia P1

Vanaf de lancering zou de Nokia P1 moeten draaien op Android 7 Nougat. Verder kunnen we een 5.3 inch display met Gorilla Glass 5 verwachten. Ook een vingerafdrukscanner aan de rechterkant en een 3500mAh batterij met quick charge zullen het toestel vergezellen.

Prijzen

Hoewel dit allemaal nog geruchten zijn, is wel bevestigd dat Nokia aanwezig zal zijn bij de MWC 2017. Dan zal onthuld worden of de Nokia P1 inderdaad echt bestaat. Mocht het toestel bestaan, zal de 128GB versie verkocht worden voor 749 euro en de 256GB versie voor 889 euro.

Bron: Worket

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters