Nokia patenteert schuifsysteem van N97

Nokia heeft het schuif- en hefsysteem van de Nokia n97 gepatenteerd en beweert dat het anders is dan dat van HTC Touch Pro2. De producent heeft inmiddels het patent toegewezen gekregen.

Lowres

Met het systeem kun je door het scherm naar voren te schuiven tegelijkertijd het scherm een paar graden naar boven laten komen zodat je beter zicht hebt. Nokia heeft dit systeem onlangs laten patenteren. Maar wat bijzonder is, is dat er in het patent wordt geschreven dat het systeem van Nokia verschilt met dat van de HTC Touch Pro2, terwijl dat in de praktijk bijna hetzelfde is. HTC gebruikt in de HTC Touch Pro2 ook een schuif- en hefsysteem.

“Additionally, there are also recent conventional configurations (such as the AT&T Tilt.TM. 8925 Kaiser, from High Tech Computer Corp. (HTC)) on the market that combine tilting with sliding so that the display of the device can be opened to allow for better viewing angles as in folding devices. However in the conventional product configurations, the sliding and tilting mechanisms are clearly separate elements.”

Nokia n97 zijkant

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters