Nokia patenteert tablet met keyboard

Nokia blijkt een ontwerp voor een tablet te hebben gepatenteerd met een speciaal toetsenbord, dat in de cover van het apparaat is verwerkt, zoals ongeveer bij de Surface van Microsoft. De ontdekking is verrassend, omdat Nokia nog altijd geen plannen leek te hebben om een tablet op de markt te brengen.

Het patent is echter al in oktober 2011 ingediend. Waarschijnlijk is het patent ingeleverd in een periode waarin de top van Nokia diverse manieren verkende om een goede entree in de tabletmarkt te maken. Nokia wil een apparaat op de markt brengen dat verschilt van alle andere. Daar wordt kennelijk nog steeds over nagedacht, want de eerste Lumia-tablet moet nog altijd uitkomen.

Het patent ‘Apparatus Cover with keyboard’ beschrijft een tablet waarbij het toetsenbord en de cover in het totale ontwerp zijn geintegreerd. De cover kan op verschillende manieren worden gevouwen, zodat het dienst kan doen als standaard in diverse standen, of als beschermhoes.

Het patent is een halfjaar nadat de MeeGo-ontwikkeling werd gestaakt ingediend. Het zal dus geen Windows RT-tablet zijn geworden. Er worden door bedrijven in de telecomindustrie voortdurend allerhande patenten geregistreerd die nooit worden geproduceerd, dus het kan zijn dat het patent voor deze tablet een papieren ontwerp blijft. Maar ook kan het een aanwijzing zijn dat Nokia toch op een gegeven moment met een tablet naar de winkels komt.

Nokia patenteert tablet met keyboard nokia tablet 2 
Nokia patenteert tablet met keyboard nokia tablet 

Bron: Unwired view

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters