'Nokia presenteert eerste Androidtelefoon op Mobile World Congress'

Nokia zal zijn eerste Androidtelefoon presenteren tijdens het Mobile World Congress dat eind deze maand in Barcelona plaatsvindt. Dat meldt The Wall Street Journal.

Plaatjes en screenshot van Nokia's Androidtoestel uitgelekt normandy

Het wordt de eerste en mogelijk ook meteen de laatste telefoon die Nokia met het besturingssysteem van Google uitrust. Zoals bekend is Nokia overgenomen door Microsoft, en zodra die overname over enkele weken defnitief is gemaakt, zal Microsoft de productie van smartphones voortzetten. Het ligt dan niet erg voor de hand dat Microsoft nog meer Androidtoestellen zal produceren, aangezien de softwaregigant het eigen besturingssysteem Windows Phone vooruit wil helpen.

Er zitten wel wat haken en ogen aan de Androidtelefoon van Nokia, meldt de zakenkrant. Zo is het onmogelijk om apps uit de Google Play Store te downloaden op het toestel. De telefoon wordt uitgerust met een aantal apps van Nokia en Microsoft. Geen Google Maps, maar Here Maps. Een Nokia-applicatiewinkel, in plaats van de Play Store.

The Wall Street Journal gokt erop dat Microsoft de fabrieken van Nokia domweg wil laten draaien na de overname. De enorme productiecapaciteit van Nokia’s fabrieken over de hele wereld moet worden gevoed met een paar populaire toestellen. Hiermee kunnen de kosten van de ontwikkeling van smartphones met Windows Phone worden betaald, vermoedt de krant.

Een ander punt is dat Windows Phone niet lekker werkt op low-end toestellen. De supergoedkope telefoons, waarvan wordt vermoed dat deze ‘Nokia X’ of ‘Nokia Normandy’ er een van wordt, kan de software van Microsoft eenvoudigweg niet draaien zonder problemen. Android kan dat wel.

Bron: The Wall Street Journal

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters