'Nokia presenteert eerste Androidtelefoon op Mobile World Congress'

Nokia zal zijn eerste Androidtelefoon presenteren tijdens het Mobile World Congress dat eind deze maand in Barcelona plaatsvindt. Dat meldt The Wall Street Journal.

Plaatjes en screenshot van Nokia's Androidtoestel uitgelekt normandy

Het wordt de eerste en mogelijk ook meteen de laatste telefoon die Nokia met het besturingssysteem van Google uitrust. Zoals bekend is Nokia overgenomen door Microsoft, en zodra die overname over enkele weken defnitief is gemaakt, zal Microsoft de productie van smartphones voortzetten. Het ligt dan niet erg voor de hand dat Microsoft nog meer Androidtoestellen zal produceren, aangezien de softwaregigant het eigen besturingssysteem Windows Phone vooruit wil helpen.

Er zitten wel wat haken en ogen aan de Androidtelefoon van Nokia, meldt de zakenkrant. Zo is het onmogelijk om apps uit de Google Play Store te downloaden op het toestel. De telefoon wordt uitgerust met een aantal apps van Nokia en Microsoft. Geen Google Maps, maar Here Maps. Een Nokia-applicatiewinkel, in plaats van de Play Store.

The Wall Street Journal gokt erop dat Microsoft de fabrieken van Nokia domweg wil laten draaien na de overname. De enorme productiecapaciteit van Nokia’s fabrieken over de hele wereld moet worden gevoed met een paar populaire toestellen. Hiermee kunnen de kosten van de ontwikkeling van smartphones met Windows Phone worden betaald, vermoedt de krant.

Een ander punt is dat Windows Phone niet lekker werkt op low-end toestellen. De supergoedkope telefoons, waarvan wordt vermoed dat deze ‘Nokia X’ of ‘Nokia Normandy’ er een van wordt, kan de software van Microsoft eenvoudigweg niet draaien zonder problemen. Android kan dat wel.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Peter van den Berg -

    Beetje kansloos dus….. nokia moet gewoon verder gaan met windows ipv een besturingssysteem die je niet voor de volle 100% kan gebruiken en geen toekomst heeft.

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

iPhone X Jony Ive

Jony Ive terug aan het roer van Apple’s ontwerpstudio lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters