Nokia rapporteert winstgevend laatste kwartaal van 2012

Nokia heeft haar financiële cijfers over het laatste kwartaal van 2012 bekend gemaakt. Het bedrijf maakte bijna een half miljard winst, maar staat over heel 2012 nog steeds op een verlies van ruim 2 miljard euro.

Zowel Nokia Siemens Networks als de devices en services-afdeling van Nokia waren winstgevend het afgelopen kwartaal. Alleen de divisies location en commerce maakten nog verlies. Nokia maakte als geheel €439 miljoen winst in Q4 2012, waarvan €276 miljoen afkomstig van de devices- en services-divisie. Nokia Siemens Networks haalde €251 miljoen op voor Nokia in Q4. Over 2012 als geheel staat Nokia nog flink in het rood. Het bedrijf maakte €2,3 miljard verlies, waarvan 1,1 miljard te wijten was aan de afdelingen devices en services.

Zoals Nokia eerder al liet weten gaan de Lumia-verkopen de goede kant op. Nokia verscheepte 4,4 miljoen Lumia’s in het laatste kwartaal van 2012. De volledige smartphoneverkopen zijn wel flink ingestort: van 19,6 miljoen in Q4 2011 naar 6,6 miljoen in Q4 2012. Dat is een afname van ruim 60% in een jaar tijd. Ook de featurephoneverkopen gingen onderuit: van 93,9 miljoen in Q4 2011 naar 79,6 miljoen in Q4 2012.

Nokia denkt in het eerste kwartaal van 2013 net wat verlies te maken op zijn devices en services-operaties. Dat heeft er vooral mee te maken dat het klappen blijft krijgen van de concurrentie en dat Q1 traditioneel een zwak kwartaal is. Toch denkt Nokia wel dat de vraag naar Lumia-smartphones blijft aantrekken.

Nokia Q4 resultaten 

Bron: GSM Arena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters