Nokia reageert op crisis door terugdringen productie

De economische crisis begint ook de groten van deze wereld aan te tasten. Nokia heeft aangekondigd haar telefoonproductie in Finland te verkleinen en daarnaast zijn ook enkele banen bij de R&D-afdeling geschrapt.

Nokia vestiging Salo Finland

De economische crisis wordt ook op telecomgebied een steeds groter probleem. Veel telecommerken hebben al ontslagen aangekondigd, Nokia was nog een twijfelaar, dat er klappen zouden gaan vallen was te verwachten maar de aantallen waren nog niet bekend. Het bedrijf had aangekondigd dat het kosten zou gaan besparen, maar wist nog niet zeker of hierbij ontslagen zouden gaan vallen. Nu is de kogel door de kerk en is het definitief dat Nokia mensen gaat ontslaan. Het gaat om 2500 banen in de vestiging in Salo, waarvan de meeste tijdelijk zijn. Verder zal de Finse gigant een Research and Developmentvestiging sluiten waarbij 320 banen verloren zullen gaan. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, wil het bedrijf nog eens 90 banen schrappen, maar waar dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Al deze ontslagen zouden jaarlijks ongeveer 700 miljoen euro besparen, een bedrag dat Nokia goed kan gebruiken volgens de laatste verwachtingen. Globaal wordt sowieso een grote daling in de telecommarkt verwacht, waarbij alle segmenten behalve het smartphonesegment er zwaar op achteruit gaan. Alleen de smartphonemarkt zal blijven doorgroeien met tien tot twintig procent. Nokia zelf verwacht dat haar verkopen dit kwartaal de laagste zullen zijn sinds zeven jaar geleden, toen de telecommarkt nog niet zo groot was.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters