Nokia rebrandt Ovi naar Nokia Services

Producent Nokia heeft bekend gemaakt dat het afscheid gaat nemen van haar Ovi-merk. Het merk wordt aan de kant gezet voor Nokia Services, iets dat het nieuwe bestuur van Nokia besloten heeft.

Producent Nokia heeft wederom een nieuw stukje uit haar nieuwe strategie bekend gemaakt via haar blog. De producent laat namelijk weten dat het haar Ovi-tak gaat inruilen voor Nokia Services. Volgens Nokia gaat het alleen om een rebranding van het merk en zullen de services geen hinder ondervinden van de naamswijziging.

Volgens de producent is de naamswijziging een logisch gevolg van de nieuwe strategie van de producent. Nokia wil meer nadruk leggen op het hoofdmerk ‘Nokia’ en het hernoemen van Ovi is daar onderdeel van. Nokia zal in juli van dit jaar beginnen met het hernoemen van diensten. Zo zal Nokia Services zijn intreden gaan doen, Nokia maps en Nokia shop. Nokia shop, nu nog bekend als de Ovi Store, zal de applicatiewinkel van de producent worden.

Ondertussen gaan de geruchten door over een eventuele overname van Nokia door Microsoft. Microsoft heeft volgens Eldar Murtazin interesse in de mobiele tak van Nokia om zo meer voet aan grond te krijgen in deze lucratieve sector. Desondanks lijkt deze stap onwaarschijnlijk aangezien Nokia nog steeds een duur bedrijf is dat Microsoft maar net zou kunnen betalen. Door de overname zou de toekomst van Microsoft broos kunnen worden als de deal negatief afloopt.

MS&Nokia deal could be closed in 2011. MS want to buy Nokia Mobile division. No info about price/terms/dates.less than a minute ago via web

Favorite
Retweet
Reply

Eldar Murtazin
eldarmurtazin

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters