Nokia rebrandt Ovi naar Nokia Services

Producent Nokia heeft bekend gemaakt dat het afscheid gaat nemen van haar Ovi-merk. Het merk wordt aan de kant gezet voor Nokia Services, iets dat het nieuwe bestuur van Nokia besloten heeft.

Producent Nokia heeft wederom een nieuw stukje uit haar nieuwe strategie bekend gemaakt via haar blog. De producent laat namelijk weten dat het haar Ovi-tak gaat inruilen voor Nokia Services. Volgens Nokia gaat het alleen om een rebranding van het merk en zullen de services geen hinder ondervinden van de naamswijziging.

Volgens de producent is de naamswijziging een logisch gevolg van de nieuwe strategie van de producent. Nokia wil meer nadruk leggen op het hoofdmerk ‘Nokia’ en het hernoemen van Ovi is daar onderdeel van. Nokia zal in juli van dit jaar beginnen met het hernoemen van diensten. Zo zal Nokia Services zijn intreden gaan doen, Nokia maps en Nokia shop. Nokia shop, nu nog bekend als de Ovi Store, zal de applicatiewinkel van de producent worden.

Ondertussen gaan de geruchten door over een eventuele overname van Nokia door Microsoft. Microsoft heeft volgens Eldar Murtazin interesse in de mobiele tak van Nokia om zo meer voet aan grond te krijgen in deze lucratieve sector. Desondanks lijkt deze stap onwaarschijnlijk aangezien Nokia nog steeds een duur bedrijf is dat Microsoft maar net zou kunnen betalen. Door de overname zou de toekomst van Microsoft broos kunnen worden als de deal negatief afloopt.

MS&Nokia deal could be closed in 2011. MS want to buy Nokia Mobile division. No info about price/terms/dates.less than a minute ago via web

Favorite
Retweet
Reply

Eldar Murtazin
eldarmurtazin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Peter -

    In de dik gedrukte tekst boven het artikel staat:

    "Het merk wordt aan de kant gezet voor Ovi Services"
    Dat moet dan wel "Nokia Services" zijn.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters