Nokia richt zich eerst op massa met Windows Phone 7

Nokia-CEO Stephen Elop heeft in een interview gezegd dat de eerste range Windows Phone-smartphones van de fabrikant bedoeld is om een groter marktaandeel te verkrijgen voor het Windows Phone 7 OS. De producent zal pas echt de concurrentie gaan opzoeken met zijn volgende range smartphones.

De topman van Nokia deed deze uitspraak tijdens een interview met Reuters. Volgens Elop zijn de Lumia 710 en de 800 bedoeld om het marktaandeel van Windows Phone 7 te vergroten en zo interesse van ontwikkelaars, partners en consumenten te wekken. De Lumia 800 is dan volgens de topman ook nog niet de beste smartphone op de markt die Nokia in zijn Windows Phone range zal gaan uitbrengen. Het apparaat is vooral scherp geprijsd en beschikt over goede specificaties om het marktaandeel te vergroten.

De volgende generatie Windows Phone-smartphones van Nokia zullen pas telefoons worden waarop Nokia echt marge kan maken. Het zal hier gaan om high-end smartphones en om goedkopere Windows Phone-smartphones. De Nokia 710 behoort tot de mid-range en de Lumia 800 tot de mid-range tot high-end.

De uitspraken van Elop komen overeen met eerdere uitspraken van de country manager van Nokia Frankrijk. Deze wist de Lumia 800 te omschrijven als een BMW 5-serie. Hij voegde daar vervolgens nog aan toe dat een 7-serie en een 3-serie ook nog onderweg zijn. De Fransman wist ook nog te bevestigen dat Nokia halverwege 2012 met een tablet op de markt zal gaan komen.

De Nokia Lumia 800 is sinds 17 november gelanceerd in Nederland en nog vijf andere Europese landen. Onze review van de Nokia Lumia 800 kun je hier lezen.

Nokia Lumia 800 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters