Nokia roept verschillende laders terug – Update

Nokia is begonnen met een terugroepactie voor verschillende opladers. Volgens Nokia zouden de laders schokken kunnen veroorzaken doordat de buitenkant van de laders eraf zou kunnen vallen.

Nokia lader

Nokia is een terugroepactie begonnen om te voorkomen dat zijn opladers iemand verwonden. De producent heeft op zijn website een speciaal gedeelte ingericht waarop consumenten kunnen controleren of hun lader al dan niet vervangen dient te worden. De opladers zouden gemaakt zijn door een derde partij volgens Nokia en zouden tussen 15 juni en 9 augustus gemaakt en geleverd zijn. Een ander type zou tussen 19 april en 25 oktober van dit jaar gemaakt zijn. Volgens Nokia kan de buitenkant van de lader soms los komen door warmte of doordat hij gevallen is en hierdoor zou de binnenkant van de lader zich te gemakkelijk onthullen waardoor mensen een stroomschok kunnen krijgen. Onduidelijk is echter of dit al voorgevallen is in de wereld aangezien er geen berichten op het internet over verschenen zijn. Desalniettemin neemt Nokia het zekere voor het onzekere en stelt nu consumenten in staat om hun lader te laten omruilen. Volgens Nokia gaat het in totaal om 14 miljoen opladers wereldwijd.

Consumenten met een AC -3U, AC-3E of een AC-4U-lader doen er goed aan om hun lader via de pagina van Nokia na te trekken en te controleren. De kosten neemt Nokia voor zijn rekening.

Update op 9/11/2009 om 19:40:

Nokia heeft tegenover All About Phones laten weten dat het in Europa vooral om de AC-3E-lader gaat. Deze lader is alleen in de EU verkocht en vooral in het prepaid segment. Volgens Nokia kunnen consumenten gerust zijn aangezien er nog geen meldingen van consumenten zijn gedaan over mogelijke problemen. De actie is puur ter preventie bedoeld.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters