Nokia rolt Black-update uit naar alle WP8-Lumia's

Nokia rolt de komende weken een belangrijke update uit voor alle Lumia-smartphones die op Windows Phone 8 lopen. Deze Black-update brengt een heleboel nieuwe functies en verbeteringen naar de toestellen.

Nokia rolt Black-update uit naar alle WP8-Lumia's 800 lumia black range
De telefoons die Nokia Black ontvangen.

De update wordt over the air naar alle Lumia’s die op WP8 lopen uitgerold. Dat betekent dat een toestel automatisch een melding geeft als de update beschikbaar is.

Nokia Lumia Black geeft de eigenaren van een Lumia de beschikking over een aantal nieuwe zaken. Zo kunnen apps in mapjes worden gestopt, en zo’n mapje kan vervolgens als tegel op het homescreen worden geplaatst. Dat biedt beter overzicht dan de eindeloze lijst met apps die een WP8-toestel nu biedt, omdat lang niet alle apps op het homescreen passen.

Voorts is er Nokia Glance Scren 2.0. Dat plaatst allerlei belangrijke notificaties op het startscherm. Mail, sms, WhatsAppberichten, telefoontjes en agendameldingen plus notificaties van Twitter en Facebook zijn zo in een oogopslag te bekijken.

Ook krijgen de Lumia’s de beschikking over een nieuwe vorm van bluetooth die minder stroom verbruikt. Bluetooth Low Energie biedt verbindingen met uitwisselbare gadgets, zoals de sport-accessoires van Adidas. Nokia Refocus komt naar alle high-end Lumia’s, met een ram-geheugen van 1GB of meer.

Een bijzondere toevoeging is Nokia Beamer. Door met de telefoon een QR-code op de website www.photobeamer.com te scannen, kan informatie op het smartphonescherm worden gestuurd naar bijvoorbeeld een computerscherm. Nokia Storyteller ordent foto’s op datum en locatie, zodat het verhaal achter de foto’s verteld kan worden.

De camera in alle toestellen krijgt een belangrijke update. Nokia Camera combineert Nokia Pro Camera en Smart Camera, waardoor fotograferen makkelijker wordt. In Nokia Lumia-toestellen met PureView was dat al beschikbaar, nu komt het naar alle andere toestellen toe. De Nokia Lumia 1020 krijgt de mogelijkheid om foto’s in raw DNG op te nemen. Professionele fotografen kunnen zo aan de slag met ongecomprimeerde en onbewerkte fotobestanden.

De fotokwaliteit op de Lumia 1020 wordt verbeterd door nieuwe beeldbewerkingsalgoritmen en een nieuw oversampling algoritme, waardoor de ruis uit foto’s wordt gehaald die in het donker zijn gemaakt.

Ook Microsoft geeft wat nieuwe mogelijkheden mee met Nokia Black. Zo is er straks een veiligrijdenstand op de toestellen, die onnodige afleidingen verbergt voor chauffeurs die aan het rijden zijn. Aparte ringtones per contact is ook zo’n toevoeging van Microsoft.

De Nokia Lumia 1020 en 925 zijn het eerst aan de beurt. Gaandeweg komen alle modellen met Windows Phone 8 aan de beurt in de komende weken.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Toussaint Jongen -

    "Ook Microsoft geeft wat nieuwe mogelijkheden mee met Nokia Black"
    Het is Microsoft die de GDR3 update uitbrengt en hier voegt Nokia de Black-update aan toe 😉

    En Nokia Refocus is ook al te downloaden op GDR2 + Amber! Bij mij en mijn Lumia 920 in ieder geval 🙂

    En @Hakan Topac: Notificatiecentrum komt in Windows Phone 8.1.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters