Nokia schrapt duizend banen

Nokia heeft gisteren laten weten dat het wereldwijd duizend banen gaat schrappen. Het bedrijf geeft aan dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Koesverloop Nokia op 24/02/2009

De economie heeft haar beste tijd gehad en inmiddels beginnen veel bedrijven de gevolgen hiervan te merken. Ook al leek het erop dat telecomproducenten weinig last van de economische problemen zouden gaan krijgen, niets is minder waar. Nokia kondigde vorige week al tijdens een vraagsessie aan dat de producent gaat schrappen in haar personeelsbestand, gister is naar buiten gekomen om hoeveel banen het precies gaat. De Finse producent gaat wereldwijd in totaal duizend banen schrappen maar heeft beloofd dat er geen gedwongen ontslagen gaan vallen. Nokia biedt een vrijwillige vertrekregeling aan om dat te voorkomen.

Werknemers kunnen zich van 1 maart tot en met 31 mei aanmelden voor deze regeling. De maatregel maakt deel uit van een breder kostenbesparingsprogramma bij Nokia. Het bedrijf wil daarmee inspelen op de verslechterde marktomstandigheden waar ook andere producenten de gevolgen van merken. De ontslagen zullen vooral in het management vallen en bij de fabrieken in Duitsland en andere landen. Nederland blijft waarschijnlijk met deze actie gespaard van eventuele ontslagen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters