Nokia schrapt duizend banen

Nokia heeft gisteren laten weten dat het wereldwijd duizend banen gaat schrappen. Het bedrijf geeft aan dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Koesverloop Nokia op 24/02/2009

De economie heeft haar beste tijd gehad en inmiddels beginnen veel bedrijven de gevolgen hiervan te merken. Ook al leek het erop dat telecomproducenten weinig last van de economische problemen zouden gaan krijgen, niets is minder waar. Nokia kondigde vorige week al tijdens een vraagsessie aan dat de producent gaat schrappen in haar personeelsbestand, gister is naar buiten gekomen om hoeveel banen het precies gaat. De Finse producent gaat wereldwijd in totaal duizend banen schrappen maar heeft beloofd dat er geen gedwongen ontslagen gaan vallen. Nokia biedt een vrijwillige vertrekregeling aan om dat te voorkomen.

Werknemers kunnen zich van 1 maart tot en met 31 mei aanmelden voor deze regeling. De maatregel maakt deel uit van een breder kostenbesparingsprogramma bij Nokia. Het bedrijf wil daarmee inspelen op de verslechterde marktomstandigheden waar ook andere producenten de gevolgen van merken. De ontslagen zullen vooral in het management vallen en bij de fabrieken in Duitsland en andere landen. Nederland blijft waarschijnlijk met deze actie gespaard van eventuele ontslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters