Nokia schrapt nog eens 10.000 banen

Producent Nokia heeft bekend gemaakt dat het nog eens 10.000 banen gaat schrappen. De hevige concurrentie die Nokia ondervindt zou de hoofdreden zijn voor de nieuwe ontslagen.

Stephen Elop Nokia

Deze nieuwe ronde ontslagen is er eentje in een rijtje van een flink aantal over de afgelopen jaren. Sinds 2009 gaat het bij de fabrikant financieel gezien bergafwaarts en is de fabrikant constant aan het reorganiseren geslagen. Inmiddels is weer een nieuwe ronde aangekondigd door Nokia waarbij in totaal 10.000 man weggesaneerd zullen worden. Dit proces zal tot en met eind 2013 gaan duren en het resultaat moet zowel via natuurlijk verloop gaan plaatsvinden als het opheffen van posities.

Nokia gaat daarnaast twee R&D centra samenvoegen. De fabrikant wil zich nog alleen maar gaan richten op services, smartphones en haar Asha-lijn. De fabrikant hoopt zich vooral te gaan onderscheiden op basis van services, haar hardware en design en hoopt zo de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Nokia laat in haar persbericht ook weten dat het een bedrijf heeft overgenomen genaamd Scalado. Scalado is ondermeer verantwoordelijk voor de camera-software in BlackBerry OS 10. Daarnaast heeft Nokia Vertu verkocht aan een investeringsmaatschappij genaamd EQT.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters