Nokia schrapt project dat Series 40 besturingssysteem moest gaan vervangen

Nokia zou gestopt zijn met het softwareproject Meltemi om kosten te besparen. Dit project had de huidige Series 40-software moeten opvolgen en was een geavanceerder op Linux gebaseerd besturingssysteem.

Nokia logo

Bronnen zouden tegenover Reuters hebben gezegd dat Nokia het project Meltemi heeft geannuleerd om kosten te besparen. Oorspronkelijk was het doel van dit project beter te kunnen concurreren met goedkope Androidtelefoons die rond de 100 euro kosten. Op dit moment heeft Nokia nog meer dan 20% marktaandeel in deze markt, maar ziet dat snel terugnemen met de opkomst van budget Androidsmartphones.

Nokia, dat het de laatste tijd zwaar heeft, gaf in juni al aan te gaan snijden in haar personeelsbestand. Het platform dat Series 40 had moeten opvolgen lijkt ook te prooi zijn gevallen door de bezuinigingen. Nokia heeft nooit officieel het bestaan van het project bevestigd en het lijkt er nu dus op dat het er ook nooit zal komen.

Volgens een van de bronnen van Reuters was het originele plan dat de eerste toestellen met het nieuwe low-budget platform nu op de markt hadden moeten zijn. Voorlopig zal Nokia voor haar goedkopere telefoons blijven doorgaan met Series 40 dat wereldwijd draait op circa 2 miljard toestellen. Helaas geeft het platform niet echt een smartphone-ervaring, wat de goedkopere Androidtoestellen ondertussen wel doen.

Bron: Reuters

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters