Nokia schrijft Symbian definitief af

Nokia heeft tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten bekendgemaakt dat er geen Symbian-smartphones meer zullen komen. De Nokia 808 PureView was de laatste telefoon met dit besturingssysteem

Nokia N82

Dat Nokia Symbian niet meer als eerste keuze heeft, was al lang bekend, en dat het platform steeds meer zou verdwijnen ook. Maar toen de 808 PureView afgelopen jaar tijdens het Mobile World Congress aangekondigd werd, leek Nokia toch nog wat met het platform te willen. Nu is de kogel door de kerk en heeft Nokia laten weten dat de 808 PureView de laatste Symbiantelefoon zal zijn. Het toestel was vooral een proof of concept en er een heel ander platform omheen bouwen zou teveel tijd hebben gekost, zo liet Nokia al eens eerder los in een interview. Overigens zou Nokia daar wel mee bezig zijn en doen de eerste geruchten over een ‘echte’ PureView Windows Phone inmiddels de ronde.

“Tijdens onze transitie naar Windows Phone in 2012 zijn we Symbiantelefoons blijven produceren. De Nokia 808 PureView, een toestel dat onze fotografiecapaciteiten liet zien en halverwege het jaar op de markt kwam, was het laatste Symbian-toestel van Nokia,” aldus de fabrikant in een verklaring. In het vierde kwartaal van 2012 verkocht Nokia nog zo’n 2 miljoen Symbiantelefoons, de helft van het aantal Windows Phones dat men verkocht.

Daarmee wordt een tijdperk in de telecomwereld afgesloten. Symbian is voor de opkomst van iOS en Android lange tijd het meest populaire besturingssysteem geweest met toestellen als de 7650, 6600, E90, N82 en E71. En ook Sony Ericsson, Samsung en Motorola maakten vroeger gebruik van het besturingssysteem, zij het in een wat andere versie. Onder andere de zeer succesvolle P-serie van Sony Ericsson kwam hieruit voort. Inmiddels is Symbian bij alle fabrikanten in onbruik geraakt.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters