'Nokia showt N1-tablet officieel op 7 januari'

Nokia kondigde de Androidtablet N1 al vorige maand aan, maar hij is er nog niet. Op 7 januari is hij er wel. Dan presenteert Nokia de tablet in Finland, maar hij gaat het eerst naar de Chinese markt.

Nokia kondigt Android-tablet N1 aan screen shot 2014 11 18 at 105254

Dat is dus al het tweede ietwat verwarrende aan deze tablet die niet door Nokia wordt gemaakt, maar wel in licentie door een andere fabrikant, maar waar Nokia dus wel de ontwikkeling voor doet. Voor wie dit kan volgen, nu deze hersenkraker: de tablet wordt dus in China uitgebracht, maar in Finland gepresenteerd voor Chinese prijswinnaars. Er loopt momenteel een prijsvraag in China waarbij zowel kaartjes naar de presentatie in Finland zijn te winnen als de tablet zelf.

De Chinese tak van Nokia heeft achthonderd tickets naar Finland uitgeloofd, inclusief zes vip-passen. Van de 800 Chinese prijswinnaars kunnen er 24 ook nog de tablet zelf winnen.

De tablet is al vorige maand wereldkundig gemaakt. Hij gaat 249 dollar kosten en loopt op de Intel Atom Z3580 CPU, dus geen processor van Qualcomm, MediaTek of NVidia. De Intel-CPU bezit vier kernen die op 2,3 Ghz zijn geklokt. De tablet is zo’n beetje even groot als een iPad mini met een scherm van 7,9 inch en een resolutie van 2048×1536 pixels. Aan de achterkant bevindt zich een 8-megapixelcamera, voor zit een 5-megapixel exemplaar. Een 5300 mAh batterij, 2GB ram, 32 GB intern geheugen en Android 5.0 Lollipop maken het rijtje specificaties af.

De Nokia N1 wordt een van de eerste apparaten die een omdraaibare usb-connector heeft.

Bron: GSM Arena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters