Nokia Siemens genomineerd voor MWC Award

Het “Nokia Siemens Networks’ Environmentally Sustainable Business initiative” is genomineerd voor een award in the Green Mobile Award category van de jaarlijkse GSMA Global Mobile Awards 2009 in Barcelona. All About Phones zal bij dit evenement aanwezig zijn.

Het “Nokia Siemens Networks’ Environmentally Sustainable Business initiative” is een plan om de ecologische voetafdruk van deze bedrijven zo klein mogelijk te maken. De ecologische voetafdruk is een getal dat aangeeft hoeveel productieve grondoppervlakte een bevolkingsgroep of een bedrijf gebruikt in een jaar om zijn consumptieniveau op peil houden en zijn afval te verwerken. De grondoppervlakten wordt gemeten aan de hand van mondiale hectaren, hiermee worden de oppervlakten bedoeld die beschikbaar zijn voor fotosynthese en het produceren van biomassa. Het initiatief van Nokia Siemens Networks introduceert oplossingen die voordelen biedt voor het milieu maar ook voor het bedrijfsleven. Het initiatief zoekt naar actieve oplossingen en technologieën die ook bij andere industrieën positieve effecten op het verkleinen van de ecologische voetafdruk zullen hebben.

“We are delighted to have our environmental efforts recognized in this way,“ zegt Anne Larilahti, Head of Environmentally Sustainable Business bij Nokia Siemens Networks. “Vanaf de start is onze aanpak erop gericht geweest om een netto positief effect te hebben op het milieu. Vandaar dat wij proberen om bij alle aspecten van ons bedrijf rekening te houden met het milieu. Hiervoor hebben wij een aantal ambitieuze en concrete doelstellingen opgezet om onze producten en verrichtingen zo milieuvriendelijk te maken, waarmee wij het welzijn van de planeet en daarmee onze klanten een voordeel willen bieden”.

Het is de eerste keer dat er tijdens de GSMA Awards een Green Mobile Awards categorie is en er een prijs in wordt uitgereikt. Deze award is bedoeld voor organisaties die zijn gefocust op het verminderen van hun impact op milieu, door middel van een innovatief beleid, progamma’s en initiatieven.

“Our congratulations go to all the nominees in this year’s Global Mobile Awards,” zegt Rob Conway, CEO of the GSMA. “In een onzeker economisch klimaat blijkt de mobiele communicatie de grote kracht achter zowel sociale, economische en technologische ontwikkelingen, zoals het aantal inschrijvingen bij de Global Mobile Award dit jaar duidelijk maakt. Het is een enorme prestatie om genomineerd te worden voor een award in een veld met zo hoog gekwalificeerde bedrijven en dan nog wel met meer dan 450 deelnemers”. Wij van All About Phones kunnen in ieder geval niet wachten op de uitslag volgende maand op het GSMA Mobile World Congress in Barcelona, waar All About Phones aanwezig zal zijn.

Op de MWC zal Nokia Siemens Networks verschillende oplossingen tonen uit het “Environmentally Sustainable Business initiative”. De winnaars van de Green Mobile Awards zullen bekend worden gemaakt op dinsdag 17 februari 2009, bij het GSMA Global Mobile Awards gala diner gehouden in het nationale paleis (Palau Nacional) in Barcelona.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters