Nokia Siemens Networks demonstreert eerste telefoongesprek via LTE

Nokia Siemens Networks heeft onlangs het allereerste telefoongesprek ter wereld met de LTE-techniek gedemonstreerd. Er werd gebruikgemaakt van standaard hardware. Volgens Nokia Siemens Networks laat de door hen uitgevoerde test zien dat de LTE-techniek binnen korte tijd commercieel uitgerold kan worden.

Nokia Siemens NetworksLong Term Evolution, ofwel LTE wordt genoemd als opvolger van de bestaande 3G-technieken zoals UMTS en CDMA. Het wordt daarmee in de markt gezet als 4G-netwerk. Grote telecomproviders zoals AT&T, T-Mobile and Verizon hebben al toegezegd de nieuwe techniek te gaan gebruiken. Qua snelheid zal LTE een grote vooruitgang betekenen. Volgens de specificatie biedt deze telecommunicatietechniek een downlink van minimaal 100Mbps en een uplink van minimaal 50Mbps. Ook zijn zeer lage ping-tijden mogelijk.

De succesvol uitgevoerde test betekent een belangrijke stap in het uitrollen van LTE, aldus Nokia Siemens Networks. Voor het telefoongesprek werd gebruikgemaakt van een commercieel beschikbaar basisstation. Hierdoor is het mogelijk om de techniek snel uit te rollen. Inmiddels zou Nokia Siemens Networks al 80 van hun basisstations naar mobiele operators verstuurd hebben. Dit zou betekenen dat de eerste LTE-telefoongesprekken eind 2009 al mogelijk moeten zijn. In 2010 moet de techniek dan commercieel inzetbaar zijn. Met een snelle uitrol van de netwerken en het begeleiden van de migratie van bestaande 3G-netwerken naar LTE, wil de fabrikant van telecomapparatuur de eerste zijn op de LTE-markt. Marc Rouanne, hoofd van het Nokia Siemens Networks’ Radio Access business unit stelt dat Nokia Siemens Networks hiermee laat zien dat LTE een belangrijke pijler voor het bedrijf is.

Eerder werd al bekend dat Zweden het eerste LTE-netwerk in gebruik zal nemen. De Zweedse provider TeliaSonera demonstreerde al eerder een werkende internetverbinding op basis van de LTE-techniek.

Bron: Nokia Siemens Networks

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters