Nokia Siemens Networks demonstreert eerste telefoongesprek via LTE

Nokia Siemens Networks heeft onlangs het allereerste telefoongesprek ter wereld met de LTE-techniek gedemonstreerd. Er werd gebruikgemaakt van standaard hardware. Volgens Nokia Siemens Networks laat de door hen uitgevoerde test zien dat de LTE-techniek binnen korte tijd commercieel uitgerold kan worden.

Nokia Siemens NetworksLong Term Evolution, ofwel LTE wordt genoemd als opvolger van de bestaande 3G-technieken zoals UMTS en CDMA. Het wordt daarmee in de markt gezet als 4G-netwerk. Grote telecomproviders zoals AT&T, T-Mobile and Verizon hebben al toegezegd de nieuwe techniek te gaan gebruiken. Qua snelheid zal LTE een grote vooruitgang betekenen. Volgens de specificatie biedt deze telecommunicatietechniek een downlink van minimaal 100Mbps en een uplink van minimaal 50Mbps. Ook zijn zeer lage ping-tijden mogelijk.

De succesvol uitgevoerde test betekent een belangrijke stap in het uitrollen van LTE, aldus Nokia Siemens Networks. Voor het telefoongesprek werd gebruikgemaakt van een commercieel beschikbaar basisstation. Hierdoor is het mogelijk om de techniek snel uit te rollen. Inmiddels zou Nokia Siemens Networks al 80 van hun basisstations naar mobiele operators verstuurd hebben. Dit zou betekenen dat de eerste LTE-telefoongesprekken eind 2009 al mogelijk moeten zijn. In 2010 moet de techniek dan commercieel inzetbaar zijn. Met een snelle uitrol van de netwerken en het begeleiden van de migratie van bestaande 3G-netwerken naar LTE, wil de fabrikant van telecomapparatuur de eerste zijn op de LTE-markt. Marc Rouanne, hoofd van het Nokia Siemens Networks’ Radio Access business unit stelt dat Nokia Siemens Networks hiermee laat zien dat LTE een belangrijke pijler voor het bedrijf is.

Eerder werd al bekend dat Zweden het eerste LTE-netwerk in gebruik zal nemen. De Zweedse provider TeliaSonera demonstreerde al eerder een werkende internetverbinding op basis van de LTE-techniek.

Bron: Nokia Siemens Networks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters