Nokia slaat Symbian^2 over en gaat verder met Symbian^3

De general manager van Nokia Taiwan heeft tegenover Digitimes gemeld dat Nokia Symbian^2 laat voor wat het is en zich gaat richten op Symbian^3. Hierdoor zou Symbian^2 nooit het levenslicht zien op telefoons.

Symbian roadmap

Volgens Digitimes zou Nokia van plan zijn de ontwikkeling van Symbian^2 te staken en vervolgens verder te gaan met het ontwikkelen van Symbian^3. Digitimes weet dit op te maken uit de reactie van Michael Hsu, general manager van Nokia Taiwan. Volgens de krant heeft Nokia intern besloten om de ontwikkeling van Symbian op te voeren en in de nieuwe planning zou Symbian^2 het onderspit moeten delven. Volgens de eerdere roadmap van Symbian zou Symbian^2 dit kwartaal op de markt moeten gaan komen op nieuwe telefoons. Symbian^3 wordt het derde kwartaal van dit jaar verwacht, samen met Maemo 6. Symbian^3 zou veel grotere wijzigingen met zich meebrengen dan Symbian^2 volgens Digitimes en de derde versie zou een opstap zijn voor de vierde versie. Symbian^3 zou over multitouch beschikken als basisfunctionaliteit en het geheel zou meer toegankelijk zijn voor touch-input.

Symbian^4 wordt begin volgend jaar verwacht en de achterliggende code van deze update zou het voor ontwikkelaars gemakkelijker moeten maken om applicaties te schrijven. De grootste verandering van Symbian^4 is dat het geschreven is op basis van het QT cross-platform waardoor een applicatie geschreven voor Symbian^4 ook op Maemo 6 zal werken en vice versa.

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters