Nokia slaat Symbian^2 over en gaat verder met Symbian^3

De general manager van Nokia Taiwan heeft tegenover Digitimes gemeld dat Nokia Symbian^2 laat voor wat het is en zich gaat richten op Symbian^3. Hierdoor zou Symbian^2 nooit het levenslicht zien op telefoons.

Symbian roadmap

Volgens Digitimes zou Nokia van plan zijn de ontwikkeling van Symbian^2 te staken en vervolgens verder te gaan met het ontwikkelen van Symbian^3. Digitimes weet dit op te maken uit de reactie van Michael Hsu, general manager van Nokia Taiwan. Volgens de krant heeft Nokia intern besloten om de ontwikkeling van Symbian op te voeren en in de nieuwe planning zou Symbian^2 het onderspit moeten delven. Volgens de eerdere roadmap van Symbian zou Symbian^2 dit kwartaal op de markt moeten gaan komen op nieuwe telefoons. Symbian^3 wordt het derde kwartaal van dit jaar verwacht, samen met Maemo 6. Symbian^3 zou veel grotere wijzigingen met zich meebrengen dan Symbian^2 volgens Digitimes en de derde versie zou een opstap zijn voor de vierde versie. Symbian^3 zou over multitouch beschikken als basisfunctionaliteit en het geheel zou meer toegankelijk zijn voor touch-input.

Symbian^4 wordt begin volgend jaar verwacht en de achterliggende code van deze update zou het voor ontwikkelaars gemakkelijker moeten maken om applicaties te schrijven. De grootste verandering van Symbian^4 is dat het geschreven is op basis van het QT cross-platform waardoor een applicatie geschreven voor Symbian^4 ook op Maemo 6 zal werken en vice versa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Lijkt mij verstandig van Nokia, ook om de concurrentie bij te blijven en als consument hoef je juist aan één platform serie minder te wennen.

  1. Dominick -

   De concurrentie bijblijven doe je natuurlijk niet door platforms over te slaan. Ze zijn er nu wat laat mee, maar voordat Symbian^4 er is duurt ook nog ff gok ik zo…

 2. Dominick -

  Lekker handig is dat van ze 😛 Nou maken ze evenveel updates als Google met Android, moeten ze ze alleen nog wel uitbrengen 😛 We zitten inmiddels al weer meer dan een jaar op Symbian^1 (S60 5th edition)

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters