Nokia sluit eigen webshop in Nederland

Nokia heeft zijn eigen webshop in Nederland gesloten. De producent meldt dat dit te maken heeft met een nieuwe strategie. Daarnaast converteerde de webshop niet goed genoeg.

Nokia heeft besloten dat het langzaam maar zeker zijn webshops gaat sluiten in Europa. Nadat gisteren al de webshops van Frankrijk en Spanje op slot gingen, is ook Nederland vanaf 31 mei 2011 gesloten voor het publiek. Uit navraag bij Nokia Nederland blijkt dat het sluiten van de shops past in de nieuwe strategie van de producent. Daarnaast was voor de Nederlandse shop specifiek te weinig potentie aangezien het nog niet beschikte over iDeal-betalingen, iets dat veel consumenten gebruiken voor hun online aankopen.

De sluiting van de shops kwam redelijk onverwachts en kan een indirect gevolg zijn van het feit dat Nokia zijn afzetdoelstellingen naar beneden heeft bijgesteld. De afzetwaarschuwing gaat nog een stap verder door te melden dat zowel de afzet als de marge van toestellen onderuit is gegaan bij de producent. Nokia wil zich niet eens meer wagen aan een nieuwe afzetdoelstelling voor zijn investeerders. Doordat de producent alleen nog maar Symbian-telefoons voorlopig kan verkopen via haar webshop en accessoires, is dit dan ook vermoedelijk de reden geweest om de shops te sluiten.

Nokia verwacht nog wel dit jaar de eerste Windows Phone-smartphone op de markt te kunnen brengen. Onduidelijk is of de webshops dan weer open zullen gaan. Consumenten die via de webshop producten hebben aangekocht, kunnen garantie claimen via Nokia Care.

Nokia webshop

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters