Nokia sluit patent deal met RIM

Nokia heeft een deal gesloten met RIM, de maker van BlackBerry toestellen. Deze deal omvat het gebruik van een aantal patenten en zal Nokia flink wat opleveren.

Afgelopen dinsdag heeft Nokia gezegd een deal met Research In Motion te hebben gesloten. De deal zou gaan over verschillende patenten van Nokia, die RIM in haar BlackBerry toestellen gebruikt. Hier zou onder meer het gebruik van GSM in de BlackBerry toestellen onder vallen. Helaas was Nokia niet bereid iets te vertellen over de grootte van het bedrag dat de maker van RIM zal ontvangen.

“Today’s announcement demonstrates the success of Nokia’s increased focus on patent out-licensing.” Zei Ilkka Rahnasto, Nokia’s vice president intellectuele eigendoms rechten. Vrij vertaald: “De aankondiging van vandaag laat het succes van Nokia’s vergrootte aandacht voor het uit-licenseren van patenten.” De deal met RIM was namelijk niet de enige deal die Nokia met haar patenten gemaakt heeft. Begin september tekende Nokia al een soortgelijke deal met het Chinese Huawei.

rim_nokia 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters