'Nokia-smartphone met Android lekt uit'

Wederom is een nieuwe variant van de Nokia N9 uitgelekt. Deze keer draait er in plaats van Windows Phone 7 het Android OS op het toestel. Deze uitgelekt smartphone zou een interne use case betreffen om te bekijken hoe het OS op Nokia-hardware zou gaan draaien.

In China zijn twee foto’s naar buiten gebracht van een smartphone van Nokia met daarop Android 2.3 draaiende. Toen Nokia net haar nieuwe CEO had aangenomen begon de zelfde man een onderzoek naar een nieuw OS voor de fabrikant. Hij nam toen in oogschouw vier systemen voor de highend-smartphones van Nokia, te weten Symbian, MeeGo, Windows Phone 7 en Android. Android werd het uiteindelijk niet voor Nokia omdat de producent zich te weinig zou kunnen onderscheiden op het platform in vergelijking met zijn concurrenten. Daarnaast gaf Google geen krimp op het verzoek van Nokia om toegang te krijgen tot een diepere software laag van het OS zodat hun eigen apps er ook op kwijt konden zoals Ovi Maps.

Desondanks heeft Nokia de Android-software daadwerkelijk op een paar toestellen getest en hier is er nu eentje van gelekt. Op de foto’s is wederom een N9-model te zien als hardware wat erop duid dat de hardware al eerder klaar was, maar dat de meegeleverde software nog besloten diende te worden. De foto’s zijn afkomstig van een Chinees die eerder ook al de Windows Phone 7-smartphone van Nokia gelekt zou hebben, aldus Engadget. Inmiddels heeft hij ook een foto van de WP 7-variant online gezet.

Ondanks de gelekte afbeeldingen zal Nokia niet een Android-smartphone gaan uitgeven. De producent heeft een exclusieve overeenkomst met Microsoft gesloten die een paar jaar zou behelzen.

Nokia Android

 

Nokia Android

 

Nokia Windows Phone 7

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters