'Nokia-smartphone met Android lekt uit'

Wederom is een nieuwe variant van de Nokia N9 uitgelekt. Deze keer draait er in plaats van Windows Phone 7 het Android OS op het toestel. Deze uitgelekt smartphone zou een interne use case betreffen om te bekijken hoe het OS op Nokia-hardware zou gaan draaien.

In China zijn twee foto’s naar buiten gebracht van een smartphone van Nokia met daarop Android 2.3 draaiende. Toen Nokia net haar nieuwe CEO had aangenomen begon de zelfde man een onderzoek naar een nieuw OS voor de fabrikant. Hij nam toen in oogschouw vier systemen voor de highend-smartphones van Nokia, te weten Symbian, MeeGo, Windows Phone 7 en Android. Android werd het uiteindelijk niet voor Nokia omdat de producent zich te weinig zou kunnen onderscheiden op het platform in vergelijking met zijn concurrenten. Daarnaast gaf Google geen krimp op het verzoek van Nokia om toegang te krijgen tot een diepere software laag van het OS zodat hun eigen apps er ook op kwijt konden zoals Ovi Maps.

Desondanks heeft Nokia de Android-software daadwerkelijk op een paar toestellen getest en hier is er nu eentje van gelekt. Op de foto’s is wederom een N9-model te zien als hardware wat erop duid dat de hardware al eerder klaar was, maar dat de meegeleverde software nog besloten diende te worden. De foto’s zijn afkomstig van een Chinees die eerder ook al de Windows Phone 7-smartphone van Nokia gelekt zou hebben, aldus Engadget. Inmiddels heeft hij ook een foto van de WP 7-variant online gezet.

Ondanks de gelekte afbeeldingen zal Nokia niet een Android-smartphone gaan uitgeven. De producent heeft een exclusieve overeenkomst met Microsoft gesloten die een paar jaar zou behelzen.

Nokia Android

 

Nokia Android

 

Nokia Windows Phone 7

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters