Succes: Nokia smartphones meer verkocht dan Google, HTC en OnePlus

Na het falen bij Microsoft kwam de Nokia merknaam in 2016 in de handen van HMD Global. Dat is een Finse fabrikant die voor een groot deel uit voormalig werknemers van Nokia bestaat. Vorig jaar lanceerde het merk zijn eerste Android smartphones. De strategie achter de nieuwe Nokia toestellen was duidelijk: het gat opvullen dat Google’s Nexus-serie heeft achtergelaten.

HMD boekt succes met Nokia smartphones

Oftewel, degelijke specificaties voor een scherpe prijs, stock Android en snelle updates. Daarin deed HMD een bijzondere belofte. De ambitieuze fabrikant beloofde niet alleen al zijn toestellen naar Android Oreo te updaten, maar ook naar Android P. Dat is de update die later dit jaar uitkomt. Normaal is dat bij andere merken enkel aan flagships voorbehouden, maar HMD zegt zelfs de meest goedkope budgetmodellen twee updates mee te geven.

Daar mogen andere merken een voorbeeld aan nemen! Toch bleef het even afwachten of HMD ging slagen met de Nokia smartphones. De markt is immers verzadigd met grote merken, sterker nog, verschillende fabrikanten overwegen het zelfs op te geven. Nu blijkt dat HMD Global absoluut een succesjaar achter de rug heeft. Onderzoeksbureau Counterpoint heeft onthuld dat er tijdens de feestdagen meer Nokia smartphones dan toestellen van Google, HTC en OnePlus zijn verkocht.

HMD Global Nokia 7
De Nokia 7

Het gaat om 4.4 miljoen exemplaren in het vierde kwartaal van 2017. Dat is meer dan wat Google met zijn Pixel-toestellen in heel het jaar heeft verkocht. Om dat even in perspectief te zetten: HMD staat met die aantallen op de 11e plek als het om wereldwijde marktaandeel gaat. Met slechts één procent marktaandeel. Er is nog een hoop werk aan de winkel om het Huawei, Samsung of Apple echt moeilijk te gaan maken.

Pas het begin

Dit was echter pas het begin, dus de toekomst ziet er rooskleurig uit. HMD komt nog met zijn eerste randloze vlaggenschip, dus dat kan de verkopen ook een flinke boost gaan geven. De nagekomen beloftes rondom updates kunnen ook voor een positieve buzz gaan zorgen in 2018 en 2019. Wellicht wordt het record van het Nokia Lumia-tijdperk onder Microsoft verbroken worden. In het vierde kwartaal van 2014 werden er 10.5 Nokia Lumia toestellen verscheept.

Eind deze maand gaat HMD een persconferentie houden, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Naar verluidt wordt daar een nieuw high-end model onthuld. Daarnaast blijft het merk profiteren van de nostalgische factor. Waarschijnlijk komt er ook een nieuw retro-model van de Nokia 3310. Hier lees je daar meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Krishna -

    Wachten is op Samsung en de rest om ook hun telefoons ook langer te updaten 🙂 wat heel goed is voor de klanten… ze zijn moeizaam ermee begonnen Galaxy S6 krijgt Oreo wat goed nieuws is voor de miljoenen S6 bezitters

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters