'Nokia-smartphones met Windows Phone 7 krijgen dualcore Ericsson-processor'

Een topman van ST-Ericsson heeft aangegeven dat sommige Windows Phone 7-handsets van Nokia voorzien zullen worden van een dualcore-processor die afkomstig is van Ericsson. Hiermee lijkt Microsoft zijn eisen voor het OS te verruimen met een nieuwe processorleverancier.

Een manager van ST-Ericsson heeft in een interview met Reuters vermeld dat Microsoft van plan is om andere hardwareleveranciers toe te laten tot het Windows Phone 7 OS. Waar chipfabrikant Qualcomm tot nu toe het alleenrecht heeft om processors te leveren voor Windows Phone 7-smartphones, zal dat in de nabije toekomst gaan veranderen. Zo wist een Microsoft manager genaamd Greg Sullivan tijdens het Mobile World Congress te melden dat het toevoegen van nieuwe leveranciers zeer zeker tot de strategie van Microsoft behoort.

Het lijkt er echter op dat ST-Ericsson haar processors al heeft gesleten bij Nokia aangezien de topman van het bedrijf, Gilles Delfassy, weet te melden dat een gedeelte van de Nokia-smartphones met Windows Phone 7 zal draaien op diens dualcore-lijn. De U8500-chips van ST-Ericsson hebben een kloksnelheid die tussen de 1Ghz en de 1.5Ghz ligt. Nokia lijkt slechts een gedeelte van de smartphones met de nieuwe processor uit te gaan rusten; de eerste generatie zal namelijk met de Qualcomm Snapdragon op de markt komen, aldus bronnen.

Met deze stap ligt de weg voor producenten als LG en Samsung naar verwachting ook open om hun eigen system on a chip te gaan gebruiken voor Windows Phone 7. Samsung doet dit al voor zijn Androidlijn en ook LG heeft een licentie bij ARM afgenomen om haar eigen SOC te kunnen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters