Geschrapte Nokia smartwatch staat voor even op uit de dood

Nokia was lange tijd bezig met een ambitieuze smartwatch met de codenaam Moonraker. Helaas heeft Microsoft na de overname van het Finse bedrijf het project geschrapt, maar vandaag krijgen we toch nog een voorproefje op wat had kunnen zijn.

Nokia

Nokia had een aantal jaar geleden een eigen smartwatch in ontwikkeling met de codenaam Moonraker, nog voor het bedrijf werd overgenomen door Microsoft. Op dat moment moest de Apple Watch nog aangekondigd worden en waren smartwatches nog net nieuw, maar het Finse bedrijf dacht daar verandering in te kunnen brengen met zijn eigen slimme horloge. De Moonraker zou tegelijkertijd uitgebracht worden met de Lumia 930 in 2014.

Nokia Moonraker

Moonraker

Helaas trok Microsoft na de overname van Nokia de stekker uit het project, waarmee het einde verhaal was voor Moonraker. Sindsdien zijn er verschillende foto’s en renders gelekt die tonen hoe de smartwatch van Nokia er uiteindelijk uit zou hebben gezien, maar we zijn eigenlijk vooral benieuwd naar Nokia’s visie voor het besturingssysteem.

Gelekte video en informatie

Een smartwatch kan een hoop, maar het kleine scherm en de aard van het product zorgen ervoor dat je als gebruiker simpel en snel bij alle functies wil kunnen komen. Als het te lang duurt kun je immers net zo goed je smartphone uit je zak halen, een probleem dat de Apple Watch lang teisterde. Vandaag is er een video op Twitter gelekt die aan de hand van animaties laat zien hoe gebruikers met de Moonraker zouden interacteren. Een Twitter-account genaamd Core heeft de SDK van de Moonraker weten te bemachtigen, met de wallpapers, hints naar een Moonraker app store en andere interessante opties.

Door omhoog te swipen op je homescreen kreeg je bijvoorbeeld je notificaties te zien, terwijl een swipe naar beneden je naar de geïnstalleerde apps brengt. De Moonraker had een fysieke knop direct onder het scherm, waarmee gewisseld kon worden tussen de standby horloge modus of je homescreen.

Fitness

Helaas zullen we nooit zelf met de Moonraker aan de slag kunnen gaan, want de unieke smartwatch is dus geschrapt en vervangen door de Microsoft Band. Opvallend genoeg was de Moonraker nooit bedoeld als een fitness tracker, wat gezien de huidige staat van de markt anno 2016 ondenkbaar is. Had de smartwatch van Nokia een kans gehad?

Bron: Twitter

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters