Nokia spreekt vertrouwen uit in Symbian

Nokia heeft desgevraagd tegenover All About Phones laten weten dat het bedrijf niet van plan is om Symbian aan de kant te schuiven. Hiermee lijken eerdere berichten op onjuiste informatie te berusten.

Nokia N900

Nokia heeft bij monde van de Jurgen Thysmans Communication Manager Benelux laten weten dat het bedrijf nog het volste vertrouwen in zijn Symbian OS heeft. Desgevraagd laat Thysmans tegenover All About Phones weten dat het bedrijf niet van plan is om het OS in de steek te laten in de nabije toekomst. Eerder ging het gerucht dat Nokia van plan zou zijn om in 2012 helemaal over te stappen op Maemo, daar blijkt echter weinig waarheid in te zitten volgens de Nokia woordvoerder. “We geloven vanuit Nokia sterk in Symbian, dat bovendien onze eerste keuze is als OS op smartphones. Nokia maakt gebruik van meerdere softwareplatforms, zodat we aan de verschillende gebruikersbehoeften kunnen voldoen in alle markten.”

Volgens Nokia moeten we Maemo meer zien als een natuurlijke evolutie die bedoeld is om de brug tussen telefoons en computers te slechten. “Symbian is een bijzonder succesvol platform dat bovendien de smartphone toegankelijk heeft gemaakt voor de grote massa. Maemo is onze softwarekeuze voor toestellen met een technologie die je meestal in een desktopcomputeromgeving terugvindt.” Nokia heeft Maemo ingezet met als doel om de markt te verbreden en om producten meer bij de eisen van de eindgebruikers te laten aansluiten. “Maemo biedt ook een andere gebruikservaring en laat ons toe om de markt te verbreden die we aanspreken met onze oplossingen.” Volgens Nokia is er op dit moment geen sprake van het aan de kant schuiven van Symbian voor Maemo en ook de N-series toestellen zullen in de toekomst zowel op Maemo gaan lopen als op het Symbian OS dat momenteel nog steeds marktleider is wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters