Nokia stapt in de markt van mini-laptops met de Nokia Booklet 3G

Nokia heeft vandaag de Nokia Booklet 3G aangekondigd en stapt hiermee in de markt van mini-laptops, ook wel netbooks genoemd. Met dit apparaat gaat Nokia de concurrentie aan met onder andere de Eee PC van Asus. Het bedrijf wil naar eigen zeggen “alledaagse connectiviteit naar de pc-wereld brengen”.

Nokia Booklet 3G

Er gingen al langer geruchten over het feit dat Nokia in de pc-markt zou stappen, maar nu is dat ook daadwerkelijk gebeurd met de aankondiging van de eerste netbook van het merk. De Nokia Booklet 3G maakt de sprong naar de laptopmarkt voor Nokia, maar heeft nog steeds alle connectiviteit van een telefoon aan boord. Zo is het mini-laptopje uitgerust met hsdpa-ondersteuning zodat je overal en altijd online kunt zijn en ook Wi-Fi wordt ondersteund voor nog sneller internet. De Nokia Booklet 3G draait op Windows, maar het zou best kunnen dat Nokia later ook met netbooks die op Maemo draaien komt.

De alledaagse connectiviteit omvat volgens Nokia niet alleen internet, de laptop ondersteunt bijvoorbeeld ook Bluetooth en ook een gps-ontvanger is aanwezig in de Nokia Booklet 3G. Ook heeft de Nokia Booklet 3G ondersteuning voor Nokia’s Ovi-service, waardoor het ook mogelijk wordt om met Ovi Suite de Booklet 3G gemakkelijk te synchroniseren met je pc en je Nokia smartphone. Het toestel heeft voor perfecte multimedia-ervaringen ook een 10 inch HD-ready display en een HDMI-video output zodat je het apparaat op je tv kunt aansluiten. Op Nokia’s nieuwe mini-site kun je een video en meer informatie over de Nokia Booklet 3G vinden en Nokia zal tijdens Nokia World, begin september, meer informatie geven over de prijs en beschikbaarheid van het apparaat.

Intussen weet Eldar Murtazin te melden dat Nokia later dit jaar nog met een tweede netbook zal komen. Onbekend is nog wat deze tweede netbook precies zal gaan inhouden. Eldar kon ook nog melden dat de laptop los rond de 400 euro moet gaan kosten. Naar verwachting zal de prijs van het apparaat rond de 600 euro gaan liggen.

Nokia Booklet 3G

 

Nokia Booklet 3G groep

 

Nokia Booklet 3G groep

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters