Nokia start de X-series met de X3 en X6

Na de E-series en N-series heeft Nokia nu ook de X-series, met als eerste twee toestellen de X3 en de X6. Deze twee telefoons moeten de mobiele muziekbeleving nog beter maken, voor alle marktsegmenten.

Nokia X3 persfoto

Nokia heeft vandaag, zoals de geruchten al gingen, de X-series aangekondigd. Deze serie bouwt voort op de XpressMusic-lijn van de Finse producent en zal na de N-series en de E-series de derde aparte serie van Nokia zijn. De eerste twee toestellen in deze serie, de X3 en X6, zijn vandaag op Nokia World aangekondigd. Deze toestellen moeten de muziekbelevenis die de XpressMusic-lijn bood nog sterker maken, zowel voor het high-end segment als voor het lagere mid-range segment. De Nokia X3 draait op S40 en is meteen het eerste toestel in deze serie dat de Ovi Store ondersteunt, waardoor je geen smartphone meer nodig hebt om van deze dienst gebruik te maken. Verder heeft het toestel alles in huis voor een nog betere multimediabeleving, zo heeft de X3 een 3,2-megapixelcamera, stereo speakers en een FM-radio. Het toestel zal voor een prijs van ongeveer €115 in de winkels komen in het vierde kwartaal van dit jaar.

Nokia X6 persfoto

Het tweede X-series toestel van Nokia is de X6, een high-end muziektelefoon die een volledig touchscreen met 16:9-breedbeeld herbergt. Verder heeft het toestel maar liefst 32GB ingebouwd geheugen en is het voorzien van alle moderne verbindingsmogelijkheden. Het toestel biedt ondersteuning voor GPS, Wi-Fi, UMTS, HSDPA en Bluetooth 2.0. Je kunt volgens Nokia 35 uur muziek beluisteren op één batterijlading en de Comes With Music-service waar de X6 standaard mee uit de winkel komt zorgt ervoor dat je gemakkelijk nieuwe muziek kunt zoeken, vinden en downloaden vanaf je telefoon. Het toestel heeft een 3,2 inch touchscreen met een nHD-resolutie en draait net als de N97 mini die Nokia ook vandaag liet zien op Symbian S60 5th Edition. De X6 zal verschillende Ovi-services voorgeïnstalleerd krijgen. Daarnaast draait het toestel Nokia Maps 3.0 voor de betere navigatie-ervaring. De X6 zal in het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €459. De complete specificaties van de nieuwe Nokia X6 kun je hieronder in de pdf terugvinden.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters