Nokia start patentoorlog tegen Apple

Nokia start onder meer in ons land een patentoorlog tegen Apple. Dat zou diverse inbreuken hebben gemaakt op patenten die bij Nokia zouden berusten.

Nokia VS Apple

Nokia, de grootste telefoonmaker ter wereld, heeft rechtszaken aangespannen tegen Apple in Nederland, Engeland en Duitsland. Volgens de Finse telefoonmaker zijn de mobiele apparaten van Apple, zoals de iPhone, de iPad en de iPod Touch, voorzien van zaken waarvan het patent bij Nokia ligt, zoals de aanraakgevoelige gebruiksinterface, de App Store en het design van de antenne.

Nokia en Apple zijn in Amerika al in een hevige patentoorlog verwikkeld. Er lag al een conflict over 24 volgens Nokia geschonden patenten bij Amerikaanse rechters in twee staten.

Apple geeft geen commentaar op de jongste patent-aanklacht.

Nokia is de voorlopig laatste fabrikant in een reeks telefoonfabrikanten die elkaar via de rechtszaal allerlei patenten betwisten. In veel landen lopen rechtszaken tussen makers van telefoons en besturingssystemen. Soms geeft een partij toe en betaalt die een vergoeding aan de aanklagende partij, soms ettert een rechtszaak jarenlang door.

Een jaar geleden beschuldigde Nokia Apple van het schenden van tien patenten met zijn iPhone. Later kwamen daar ook claims over de iPad bij. Apple beschuldigde op zijn beurt Nokia van het schenden van dertien patenten. Beide bedrijven ontkennen schuldig te zijn aan het schenden van patenten.

In maart dit jaar gooide Apple er een schep bovenop en werd HTC aangeklaagd. Het gebruik van Android zou ook patenten schenden. HTC ontkende de beschuldigingen.

Apple klaagde vorige maand ook Motorola aan. Ook de smartphones van dit bedrijf zouden patenten schenden die Apple heeft geregistreerd voor zijn iPhone. Motorola ontkende.

Het ziet er naar uit dat de beschuldigingen over patenten over en weer een middel is geworden voor fabrikanten om elkaars marktaandeel af te snoepen.

Bron: dailymobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. AntiDordtenaar -

  @Dordtenaar, kom op zeg. Hoe oud ben je? Doe niet zo kinderachtig. Nokia begint een rechtszaak omdat het zijn patenten wil én moet verdedigen.

  Dat je meldt dat Nokia aan het janken is en daarna ook nog eens zegt dat alle rechters de zaken gaan seponeren, daarbij opgeteld je van weinig inzicht betuigende en vooral fanboy-achtige opmerking, geeft maar eens aan dat je hooguit 12 bent.

  Hoor je nog niet te slapen om 22.35?

 2. Dordtenaar -

  Het is niet raar dat Nokia een rechtzaak begint.
  Nokia maakt slechte telefoons.
  Nokia is aan het Janken.
  Volgens mij gaat alle rechters de zaken seponeren.
  IPHONE je doet het goed.
  Ga Zo Door!!!!!!!!!

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters