Nokia start patentoorlog tegen Apple

Nokia start onder meer in ons land een patentoorlog tegen Apple. Dat zou diverse inbreuken hebben gemaakt op patenten die bij Nokia zouden berusten.

Nokia VS Apple

Nokia, de grootste telefoonmaker ter wereld, heeft rechtszaken aangespannen tegen Apple in Nederland, Engeland en Duitsland. Volgens de Finse telefoonmaker zijn de mobiele apparaten van Apple, zoals de iPhone, de iPad en de iPod Touch, voorzien van zaken waarvan het patent bij Nokia ligt, zoals de aanraakgevoelige gebruiksinterface, de App Store en het design van de antenne.

Nokia en Apple zijn in Amerika al in een hevige patentoorlog verwikkeld. Er lag al een conflict over 24 volgens Nokia geschonden patenten bij Amerikaanse rechters in twee staten.

Apple geeft geen commentaar op de jongste patent-aanklacht.

Nokia is de voorlopig laatste fabrikant in een reeks telefoonfabrikanten die elkaar via de rechtszaal allerlei patenten betwisten. In veel landen lopen rechtszaken tussen makers van telefoons en besturingssystemen. Soms geeft een partij toe en betaalt die een vergoeding aan de aanklagende partij, soms ettert een rechtszaak jarenlang door.

Een jaar geleden beschuldigde Nokia Apple van het schenden van tien patenten met zijn iPhone. Later kwamen daar ook claims over de iPad bij. Apple beschuldigde op zijn beurt Nokia van het schenden van dertien patenten. Beide bedrijven ontkennen schuldig te zijn aan het schenden van patenten.

In maart dit jaar gooide Apple er een schep bovenop en werd HTC aangeklaagd. Het gebruik van Android zou ook patenten schenden. HTC ontkende de beschuldigingen.

Apple klaagde vorige maand ook Motorola aan. Ook de smartphones van dit bedrijf zouden patenten schenden die Apple heeft geregistreerd voor zijn iPhone. Motorola ontkende.

Het ziet er naar uit dat de beschuldigingen over patenten over en weer een middel is geworden voor fabrikanten om elkaars marktaandeel af te snoepen.

Bron: dailymobile

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters