Nokia start uitrol Amber-update voor haar Lumia's

Nokia heeft bekend gemaakt dat het gestart is met de uitrol van haar Amber-update voor haar Lumia’s. De update brengt nieuwe camera-software met zich mee en een nieuw lockscreen.

Nokia Lumia amber update

De fabrikant laat middels haar blog weten dat de Lumia 820, Lumia 920, Lumia 720 en de Lumia 620 en de Lumia 520 de update voor het eind van september in huis kunnen krijgen. De Lumia 820 en de Lumia 920 zijn als eerste aan de beurt vanaf vandaag en de overige toestellen moet in de loop van de maand de draadloze update binnen gaan krijgen. De update brengt een tal van verbeteringen aan die Nokia zelf heeft doorgevoerd in het Windows Phone 8 OS. Daarmee probeert de fabrikant zelf sneller te innoveren met Windows Phone dan Microsoft.

Als eerste wordt de camera-app dankzij de update flink uitgebreid. De meeste functies uit de Lumia 925 zijn terug te vinden in de andere toestellen na de update. Zo zal de foto nog beter verwerkt worden door het toestel bij lage iso’s en ook wordt het mogelijk om meer in te stellen in de camera-software, zo belooft Nokia. Ook kun je foto’s en video’s middels een speciale app die met de software komt bewerken.

De Lumia 720, Lumia 820 en de Lumia 920 krijgen ook de beschikking over een nieuw lockscreen genaamd Nokia Glance. Het lockscreen laat een klok standaard zien en het batterij niveau. Ook kun je het toestel omdraaien om hem te muten als men gebeld wordt en door twee keer het scherm aan te tikken wordt het toestel vrijgegeven voor gebruik. Tot slot wordt ook het geheugen dat beschikbaar is op het toestel voortaan overzichtelijk weergegeven. De Nokia Drive-app is ook van een update voorzien zodat kaarten makkelijker van een update voorzien kunnen worden.

Nokia Lumia amber update 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Toussaint Jongen -

  Volgens Tweakers moeten de toestellen van Vodafone en KPN de update al hebben. Toestellen van T-Mobile en de los gekochte toestellen (die ik dus heb) als het goed is maandag!

  1. bjv -

   Euh, ja eigenlijk al voor het uitbrengen van Windows Phone 8….
   Trouwens wel zorgwekkende ontwikkeling dat Nokia eigenlijk nog de enige echte partij is die Windows Phone ontwikkelt. Heb voor de eerste keer echt twijfel of dat het Windows platform wel gaat lukken.
   Nokia zelf fietst overal te laat achteraan…. Nu alleen maar 5 inch + toestellen… Gaat voor mij geen Nokia meer worden.

   1. DannyD -

    Microsoft moet de prijzen van hun tablets en de licentie kosten van hun wp OS eens verlagen. Om marktaandeel te verkrijgen moet je flink investeren om het voor oem's en consumenten aantrekkelijk te maken. Apple loyalist hebben ze niet dus die prijzen kunnen ze ook vergeten!

   2. bjv -

    Eens! Het gaat allemaal zo stroef. Echt jammer, want ik vind het een mooi eco systeem. Wordt alleen zo slecht geadopteerd. Zouden ze meer aandacht aan mogen geven.

   3. johnmalcolm -

    Ach, Android is toch ook vooral Samsung. En te laat achteraan fietsen, ze lopen met cameratechnologie juist voorop.

   4. hanszw -

    Dat Nokia overal achteraan fiets is niet juist, ze halen er uit wat op dit moment mogelijk is. Microsoft zou sneller moeten ontwikkelen, daar ligt het probleem want pas na update GDR3, ergens in dec. wordt HD schermen en quad Core mogelijk.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters