Nokia stelt eerste versie van beta email-client beschikbaar

Telefoonfabrikant Nokia heeft op zijn Nokia Beta Labs een nieuwe push-mail client beschikbaar gesteld. De fabrikant waarschuwt wel dat de software nogal wat fouten bevat.

De client, die Nokia Email gedoopt is, werd afgelopen zaterdag door Nokia online gezet als publieke bèta. De mobieltjes maker wil wel een heleboel informatie weten van de telefoongebruiker voordat deze toegestaan wordt om de cliënt te downloaden.

Na registratie moeten gegevens als naam, e-mailadres, telefoontype en telefoonnummer achtergelaten worden, daarvoor krijg je wel het eerste jaar een gratis push-mailclient. Helaas moet er daarna wel voor worden betaald, iets wat er op lijkt te wijzen dat deze applicatie niet standaard op nieuwe Nokia-mobieltjes meegeleverd gaat worden.

Op dit moment werkt van de bekende webmailproviders alleen Gmail met de nieuwe applicatie, maar uiteraard kan je (als je een account hebt bij een internet-provider) wel via POP en IMAP je mail ophalen. Ook verzenden van mail is al mogelijk, wat wel zo fijn is voor een email-applicatie!
De meeste andere standaard dingen (mail wissen, contactpersonen toevoegen e.d.) zitten ook al verwerkt in Nokia Email, maar hoe goed de ondersteuning daarvoor is op dit moment is ons nog niet duidelijk.

Opvallend is, dat Nokia Email op dit moment niet werkt op de twee topmodellen uit de Nokia N-series; de N95 8GB en de N82! Verder is de applicatie nogal zwaar en laat het SMS-je met de download-link soms nogal lang op zich wachten.

Voor degenen die zich afvragen waarom Nokia met deze applicatie komt, terwijl er al een email-client aanwezig is; Nokia vindt de huidige client niet gebruiksvriendelijk genoeg. Of jullie dit ook zo vinden willen wij graag uit de reacties merken.

De applicatie is te downloaden vanaf de site van Nokia.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters