Nokia stelt eerste versie van beta email-client beschikbaar

Telefoonfabrikant Nokia heeft op zijn Nokia Beta Labs een nieuwe push-mail client beschikbaar gesteld. De fabrikant waarschuwt wel dat de software nogal wat fouten bevat.

De client, die Nokia Email gedoopt is, werd afgelopen zaterdag door Nokia online gezet als publieke bèta. De mobieltjes maker wil wel een heleboel informatie weten van de telefoongebruiker voordat deze toegestaan wordt om de cliënt te downloaden.

Na registratie moeten gegevens als naam, e-mailadres, telefoontype en telefoonnummer achtergelaten worden, daarvoor krijg je wel het eerste jaar een gratis push-mailclient. Helaas moet er daarna wel voor worden betaald, iets wat er op lijkt te wijzen dat deze applicatie niet standaard op nieuwe Nokia-mobieltjes meegeleverd gaat worden.

Op dit moment werkt van de bekende webmailproviders alleen Gmail met de nieuwe applicatie, maar uiteraard kan je (als je een account hebt bij een internet-provider) wel via POP en IMAP je mail ophalen. Ook verzenden van mail is al mogelijk, wat wel zo fijn is voor een email-applicatie!
De meeste andere standaard dingen (mail wissen, contactpersonen toevoegen e.d.) zitten ook al verwerkt in Nokia Email, maar hoe goed de ondersteuning daarvoor is op dit moment is ons nog niet duidelijk.

Opvallend is, dat Nokia Email op dit moment niet werkt op de twee topmodellen uit de Nokia N-series; de N95 8GB en de N82! Verder is de applicatie nogal zwaar en laat het SMS-je met de download-link soms nogal lang op zich wachten.

Voor degenen die zich afvragen waarom Nokia met deze applicatie komt, terwijl er al een email-client aanwezig is; Nokia vindt de huidige client niet gebruiksvriendelijk genoeg. Of jullie dit ook zo vinden willen wij graag uit de reacties merken.

De applicatie is te downloaden vanaf de site van Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters