Nokia stelt eerste versie van beta email-client beschikbaar

Telefoonfabrikant Nokia heeft op zijn Nokia Beta Labs een nieuwe push-mail client beschikbaar gesteld. De fabrikant waarschuwt wel dat de software nogal wat fouten bevat.

De client, die Nokia Email gedoopt is, werd afgelopen zaterdag door Nokia online gezet als publieke bèta. De mobieltjes maker wil wel een heleboel informatie weten van de telefoongebruiker voordat deze toegestaan wordt om de cliënt te downloaden.

Na registratie moeten gegevens als naam, e-mailadres, telefoontype en telefoonnummer achtergelaten worden, daarvoor krijg je wel het eerste jaar een gratis push-mailclient. Helaas moet er daarna wel voor worden betaald, iets wat er op lijkt te wijzen dat deze applicatie niet standaard op nieuwe Nokia-mobieltjes meegeleverd gaat worden.

Op dit moment werkt van de bekende webmailproviders alleen Gmail met de nieuwe applicatie, maar uiteraard kan je (als je een account hebt bij een internet-provider) wel via POP en IMAP je mail ophalen. Ook verzenden van mail is al mogelijk, wat wel zo fijn is voor een email-applicatie!
De meeste andere standaard dingen (mail wissen, contactpersonen toevoegen e.d.) zitten ook al verwerkt in Nokia Email, maar hoe goed de ondersteuning daarvoor is op dit moment is ons nog niet duidelijk.

Opvallend is, dat Nokia Email op dit moment niet werkt op de twee topmodellen uit de Nokia N-series; de N95 8GB en de N82! Verder is de applicatie nogal zwaar en laat het SMS-je met de download-link soms nogal lang op zich wachten.

Voor degenen die zich afvragen waarom Nokia met deze applicatie komt, terwijl er al een email-client aanwezig is; Nokia vindt de huidige client niet gebruiksvriendelijk genoeg. Of jullie dit ook zo vinden willen wij graag uit de reacties merken.

De applicatie is te downloaden vanaf de site van Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters