Nokia stelt lancering N-GAGE platform wederom uit

Een nieuwe tegenslag voor Nokia’s N-Gage-gamedownloadservice: de Finse mobieltjesfabrikant is er wegens ‘onverwachte moeilijkheden’ niet in geslaagd om deze dienst voor de feestdagen te lanceren.

Eigenlijk had N-Gage al in november het levenslicht moeten zien, maar Nokia liet aan het begin van die maand weten dat het had besloten om de testperiode te verlengen. Het testen van de dienst zou namelijk wat meer tijd in beslag nemen dan oorspronkelijk was beraamd. ‘We hebben het slechts over enkele weken’, zo liet Nokia destijds weten.

Afgelopen week werd tijdens een uitgebreide proef met een dikke duizend testers, her en der over de aardbol verspreid, echter een probleem ontdekt waarvan de oplossing nog enige tijd in beslag gaat nemen. Over de aard van het probleem en over de nieuwe lanceerdatum laat het Finse bedrijf zich echter niet uit.

N-Gage is een mobiele applicatie die door bezitters van een Nokia N-serie (N73, N81, N81, N93, N95, en N95) kan worden gedownload, waarna tegen betaling online games kunnen worden binnengehengeld. Onder meer The Sims 2: Pets, Tetris en Fifa 08 zullen volgens de plannen van de Finse fabrikant op de lanceerdag beschikbaar zijn. Mobiele gamers kunnen hun spelletjes met een creditcard of via de rekening van de telecomprovider afrekenen.

ngage1 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters