Nokia stoot modem tak af

Nokia heeft in een persverklaring laten weten dat het zich meer gaat richten op haar kernactiviteiten. Voor 200 miljoen dollar neemt Renesas Electronics de modem tak van Nokia over.

Nokia

Nokia heeft in een persbericht laten weten dat het haar modem tak van de hand gaat doen. De producent lijkt momenteel in een grote interne reorganisatie te zijn nadat eerder al bekend werd dat managers komen en gaan. Nokia heeft volgens eigen zeggen een nieuwe strijdplan klaar liggen om het tij te doen keren. Onderdeel hiervan is het afstoten van haar modem tak. Het onderdeel, dat overgaat voor 200 miljoen dollar naar het Japanse Renesas Electronics, behelst momenteel alle modems die Nokia produceert en een paar patenten voor HSPA en LTE. Volgens Nokia wil de producent zich meer gaan concerteren op haar kernactiviteiten zoals diensten en het produceren van telefoons.

De overname zal eind dit jaar afgerond zijn volgens Nokia en naast een paar patenten gaan ook 1100 personen over naar het bedrijf. Wel gaan de twee bedrijven in de toekomst samenwerken op dit gebied om zo elkaar vooruit te helpen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters