'Nokia stopt deze zomer met productie van Symbiantelefoons'

Nokia wil deze zomer defintief stoppen met de productie van Symbiantelefoons. Dat meldt The Financial Times. De Finse telefoonmaker zou zich volledig willen richten op de productie van Windows Phones.

Nokia PureView 808 MWC 2012

Het ´strategische partnerschap´ van Nokia met Microsoft is daarmee binnenkort voltooid, meldt de zakenkrant. Een officièle aankondiging van Nokia wordt niet verwacht. Er liggen wereldwijd nog aardig wat voorraden Symbiantelefoons die de fabrikant nog graag aan consumenten wil slijten, voordat de stekker uit de Symbianproductie wordt getrokken.

Een en ander betekent niet dat de goedkope Asha-lijn stopt. De ontwikkeling van deze op een variant van Symbian gebaseerde dumbphones gaat gewoon door.

Nokia vertelde The Financial Times dat het bedrijf 22 maanden doet over de ontwikkeling van een nieuwe Symbiantelefoon. De ontwikkeling van een nieuwe Windows Phone duurt nog geen jaar. De tijdwinst kan Nokia goed gebruiken voor de ontwikkeling van eigen apps en andere ‘elementen die het grote verschil maken’ voor de Windows Phones.

Het allerlaatste echte Symbiantoestel (geen Asha) was de Nokia 808 PureView, die met zijn 41-megapixelcamera de nodige aandacht trok. Maar het besturingssysteem was hier voor veel consumenten de reden om de telefoon toch te laten liggen.

Bron: Phonedog

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters