Nokia stopt in 2012 met high-end Symbian-toestellen

Nokia stopt in 2012 met het uitbrengen van high-end toestellen gebaseerd op het Symbian-besturingssysteem. Tegen die tijd zal Maemo het standaardbesturingssysteem worden voor de high-end N-serie.

Nokia N900

Nokia kondigde al eerder aan dat Symbian niet langer de prioriteit heeft als het op mobiele besturingssystemen aankomt. Het Symbian-besturingssysteem werd onlangs open source gemaakt. Nokia stimuleert het gebruik van Symbian door andere fabrikanten, maar zal zelf de high-end toestellen die op het mobiele besturingssysteem uitkomen uitfaseren. Tot nu toe is de N97 Nokia’s vlaggenschip voor het Symbian-OS. Het Maemo marketingteam heeft op de N900 meet-up in Londen aangekondigd dat Symbian over drie jaar niet meer op de high-end modellen van het bedrijf te vinden zal zijn. De N-serie zal specifiek voor het Maemo-besturingssysteem gereserveerd worden. De N900 is de eerste telefoon met het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem.

Hoewel de N900 een soort brug moest vormen voor het Maemo-OS en de ontwikkelaars en enthousiastelingen, zullen er de komende jaren steeds meer Maemo-toestellen uit gaan komen. De transitie van Symbian naar Maemo zal geleidelijk verlopen, aldus het marketingteam. Op termijn zal ook Maemo Select, de applicatiewinkel voor Maemo-toestellen opgaan in de Ovi Store, waardoor Symbian en Maemo dezelfde applicatiewinkel zullen hebben. Nokia laat hiermee zien een duidelijke toekomstvisie te hebben wat betreft het uitbrengen van toestellen en het besturingssysteem waar ze op zullen draaien.

Bron: The Really Mobile Project

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters