Nokia stopt met geld steken in Ovi

De bekende Finse telefoonfabrikant Nokia deed eergisteren een belangrijke mededeling, betreffende Ovi. Nokia wist te melden dat het voorlopig geen geld meer wil steken in de verdere ontwikkeling en het onderhoud van de bekende Ovi Share-dienst.

Ovi

De service zal niet offline worden gehaald, zo wist Nokia te melden. De tijd en het geld dat ze hierdoor vrijmaken zal besteed worden aan de verdere ontwikkeling van andere diensten zoals de aankomende Ovi Store. Nokia doet dit natuurlijk niet zonder reden; diensten als Ovi Share presteren slecht en de resultaten op andere vlakken lijken te verslechteren. Nokia kan daarnaast het geld goed gebruiken om andere diensten te ontwikkelen en zo nieuwe ideeën op de markt te brengen. Ovi is een online dienst van Nokia waarmee de Nokia-gebruiker direct filmpjes, foto’s en andere bestanden vanaf zijn mobieltje op het net kan uploaden.

Wat er nu verder met Nokia Ovi zal gaan gebeuren is nog onbekend. Inmiddels heeft Nokia ook op het bericht gereageerd en volgens de producent is er voorlopig niets aan de hand. Echter wist een woordvoerder van het bedrijf eerder de onderstaande reactie te geven.

“Op het vlak van services plant Nokia een versterkte samenwerking met derden, ook op het vlak van media sharing. Op 28 april heeft Nokia bekendgemaakt dat er wijzigingen werden doorgevoerd in het businessplan, teneinde de gebruikerservaring omtrent onze diensten te optimaliseren. De integratie van meerdere partijen – zoals image sharing en social networking sites – met onze camera en sharing features op onze toestellen zal de gebruikservaring beduidend verhogen. Zo geven we de consumenten de kans om hun foto’s en video’s direct te delen op deze sites. Bovendien hebben ze ook meer keuze over hoe ze deze bestanden met hun vrienden willen delen. Nokia heeft aangegeven dat het met de toonaangevende partijen op dit vlak zal samenwerken. Aankondigingen over eventuele samenwerkingen volgen later”.

Bron: Mobile Cowboys

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters