Nokia stopt met N-Gage en gaat verder met Ovi Store

Nokia heeft te kennen gegeven dat het gaat stoppen met het N-Gage-platform. De producent zal geen nieuwe games meer publiceren voor het gameplatform en eind 2010 gaat de stekker er definitief uit voor N-Gage.

Nokia N-Gage

Nokia heeft via zijn N-gage-website laten weten dat het gaat stoppen met de N-Gage dienst. De producent is van mening dat het mobiel gamen evolueert en dat het beter tot zijn recht komt in de Ovi Store, zodat consumenten slechts een enkele portal hoeven te bezoeken om al hun applicaties en games binnen te halen. Nokia is van plan om geen nieuwe spellen voor N-Gage meer uit te brengen en eind 2010 trekt de producent compleet de stekker uit de dienst. Volgens Nokia zullen nieuwe telefoons niet meer met de N-Gage-applicatie geleverd worden hoewel de applicatie nog wel op de huidige modellen terug te vinden zal zijn.

Nokia blies vorig jaar N-Gage weer nieuw leven in, maar de dienst is nooit echt succesvol geworden. Consumenten konden de dienst niet of nauwelijks waarderen. De dienst zal nu in de Ovi Store geïntegreerd worden en spellen zullen voortaan via die applicatiewinkel te koop zijn.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters