Nokia stopt met uitbesteden productie aan derden

Nokia heeft aangegeven te stoppen met het uitbesteden van de productie van telefoons aan zogenaamde EMS’s en ODM’s. Dit is een grote klap voor de hele ODM-/EMS-industrie, omdat Nokia als grootste telefoonproducent veel omzet opleverde.

Nokia logo disappointing

De financiële crisis komt overal aan en het nieuwe feit heeft alleen maar tot gevolg dat alles nog slechter wordt. Ook in de telecomindustrie is dit het geval en dit nieuws is weer een mooi voorbeeld daarvan. Omdat de wereldwijde vraag naar telefoons een beetje stil komt te liggen, heeft Nokia besloten zijn productie weer helemaal zelf in handen te nemen en dus niets meer uit te besteden aan zogenaamde Electronic Manufacturing Service providers of Original Design Manufacturers, waardoor de markt van deze EMS’s en ODM’s weer een stuk slechter wordt. Deze industrie was al redelijk aan het afbrokkelen, maar de stap van Nokia betekent nog eens een omzetverlies van ongeveer 5 miljard dollar voor deze industrie.

Nokia had in 2008 zo’n 17 procent van zijn hardware- en softwareproductie ondergebracht bij bedrijven als Foxconn International Holdings, BYD en Elcoteq. Een groot deel van deze productie zal Nokia weer onder eigen vleugel brengen, omdat het door de verkleinde vraag simpelweg niet meer nodig is voor Nokia om de productie uit te besteden. Natuurlijk is dit erg vervelend voor de ODM’s en EMS’s, maar aan de andere kant laat deze stap wel zien hoe flexibel Nokia is in situaties als deze, wat zeker pleit voor het bedrijf.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters