Nokia stopt met uitbesteden productie aan derden

Nokia heeft aangegeven te stoppen met het uitbesteden van de productie van telefoons aan zogenaamde EMS’s en ODM’s. Dit is een grote klap voor de hele ODM-/EMS-industrie, omdat Nokia als grootste telefoonproducent veel omzet opleverde.

Nokia logo disappointing

De financiële crisis komt overal aan en het nieuwe feit heeft alleen maar tot gevolg dat alles nog slechter wordt. Ook in de telecomindustrie is dit het geval en dit nieuws is weer een mooi voorbeeld daarvan. Omdat de wereldwijde vraag naar telefoons een beetje stil komt te liggen, heeft Nokia besloten zijn productie weer helemaal zelf in handen te nemen en dus niets meer uit te besteden aan zogenaamde Electronic Manufacturing Service providers of Original Design Manufacturers, waardoor de markt van deze EMS’s en ODM’s weer een stuk slechter wordt. Deze industrie was al redelijk aan het afbrokkelen, maar de stap van Nokia betekent nog eens een omzetverlies van ongeveer 5 miljard dollar voor deze industrie.

Nokia had in 2008 zo’n 17 procent van zijn hardware- en softwareproductie ondergebracht bij bedrijven als Foxconn International Holdings, BYD en Elcoteq. Een groot deel van deze productie zal Nokia weer onder eigen vleugel brengen, omdat het door de verkleinde vraag simpelweg niet meer nodig is voor Nokia om de productie uit te besteden. Natuurlijk is dit erg vervelend voor de ODM’s en EMS’s, maar aan de andere kant laat deze stap wel zien hoe flexibel Nokia is in situaties als deze, wat zeker pleit voor het bedrijf.

Bron: Softpedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters