Nokia stuurt updates Ovi Maps nu OTA naar telefoons

Eigenaren van een Nokia smartphone die Ovi Maps ondersteunt, hoeven hun nieuwe kaarten niet meer via de pc binnen te halen. Ze komen tegenwoordig op de telefoon zelf binnen, oftewel OTA (over the air).

Ovi Maps

Dat meldt Nokia-blogger Surya op de Ovi-blogsite. De nieuwe versie van Maps is nu te krijgen in de Nokia Beta Labs.

Wie nog nooit een Ovi Map op zijn telefoon heeft gehad of een versie gebruikt die het nummer 3.04 of eerder heeft, krijgt volgens Surya automatisch een melding op zijn telefoon die vertelt dat er nieuwe kaarten kunnen worden gedownload. Dat gebeurt doorgaans via de Nokia Ovi Suite op de pc, maar met de laatste update van Ovi Maps kan de pc uit blijven. Met de nieuwe feature genaamd ‘update’ in het hoofdmenu kunnen de kaarten direct naar het toestel worden gehaald. Daarvoor wordt wel geadviseerd om dat op een WiFi-netwerk te doen, want de kaarten zijn vele tientallen megabytes groot.

Wie toe is aan nieuwe kaarten, kan dus op het icoon ‘update’ klikken. Vervolgens verschijnt een menu dat de kaarten toont die al op de telefoon staan. en daar kunnen dan updates voor worden binnengehaald. Pauzeren tijdens het downloaden – dat ongetwijfeld enige tijd in beslag neemt – mag, je kunt de download altijd onderbreken om er later mee verder te gaan.

Er zijn meer verbeteringen in Ovi Maps aangebracht. Zo wordt de laatstgebruikte kaart automatisch geladen, als je op het daartoe bestemde icoontje tikt. En het kompas kan makkelijker worden gecalibreerd.

Bron: Ovi Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters