'Nokia Sun komt in de tweede week van november op de markt'

Uit een gelekte roadmap blijkt dat de eerste Windows Phone-smartphones van Nokia in de tweede week van november beschikbaar zullen komen. De Nokia Sun zal met zijn 1.4GHz-processor het vlaggenschip worden.

Specificaties van de Sun, eerder nog bekend als de Nokia Sea Ray, waren al eens eerder naar buiten gekomen en dat tezamen met nog twee andere Windows Phone-smartphones van Nokia. Inmiddels lijkt het erop dat de Sea Ray als marketingnaam Sun zal krijgen.

Uit de gelekte roadmap blijkt dat de Nokia Sun vanaf 7 november verkrijgbaar zal zijn en dat is al twee weken na de bekendmaking van het toestel. De kans is groot dat Nokia het toestel dan ook gelijk naar Nederland zal gaan brengen aangezien Nederland een belangrijk smartphoneland is voor de producent. Nokia zal zijn eerste drie Windows Phone-smartphones in eerste instantie in een beperkt aantal landen uitbrengen en aan het begin van 2012 de capaciteit langzaam opvoeren voor de rest van de wereld.

De Nokia Sun zal beschikken over Windows Phone 7.5 Mango en binnen zal een 1.4GHz single-core processor zijn werk doen. De telefoon heeft een unibody behuizing en lijkt erg veel op de Nokia N9. De telefoon heeft 16GB interngeheugen en een 8-megapixelcamera met een Carl Zeiss lens erin. Tot slot zal het scherm naar verwachting 3.7-inch groot zijn en kan er een micro-simkaart in het toestel. Een foto van de Sun kwam al eerder uit.

All About Phones zal de persconferentie van Nokia in Londen live gaan verslaan voor zijn bezoekers.

Nokia Sun roadmap

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters