'Nokia Sun komt in de tweede week van november op de markt'

Uit een gelekte roadmap blijkt dat de eerste Windows Phone-smartphones van Nokia in de tweede week van november beschikbaar zullen komen. De Nokia Sun zal met zijn 1.4GHz-processor het vlaggenschip worden.

Specificaties van de Sun, eerder nog bekend als de Nokia Sea Ray, waren al eens eerder naar buiten gekomen en dat tezamen met nog twee andere Windows Phone-smartphones van Nokia. Inmiddels lijkt het erop dat de Sea Ray als marketingnaam Sun zal krijgen.

Uit de gelekte roadmap blijkt dat de Nokia Sun vanaf 7 november verkrijgbaar zal zijn en dat is al twee weken na de bekendmaking van het toestel. De kans is groot dat Nokia het toestel dan ook gelijk naar Nederland zal gaan brengen aangezien Nederland een belangrijk smartphoneland is voor de producent. Nokia zal zijn eerste drie Windows Phone-smartphones in eerste instantie in een beperkt aantal landen uitbrengen en aan het begin van 2012 de capaciteit langzaam opvoeren voor de rest van de wereld.

De Nokia Sun zal beschikken over Windows Phone 7.5 Mango en binnen zal een 1.4GHz single-core processor zijn werk doen. De telefoon heeft een unibody behuizing en lijkt erg veel op de Nokia N9. De telefoon heeft 16GB interngeheugen en een 8-megapixelcamera met een Carl Zeiss lens erin. Tot slot zal het scherm naar verwachting 3.7-inch groot zijn en kan er een micro-simkaart in het toestel. Een foto van de Sun kwam al eerder uit.

All About Phones zal de persconferentie van Nokia in Londen live gaan verslaan voor zijn bezoekers.

Nokia Sun roadmap

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters