‘Enorme Nokia tablet gespot op GFXBench’

2017 begon met het goede nieuws dat Nokia eindelijk zijn langverwachte terugkeer zou maken in de mobiele wereld. De mid-ranger Nokia 6 is in China al realiteit en er zijn volop geruchten over de nog uit te komen Nokia P1. Volgens de laatste geruchten zou Nokia ook bezig zijn met een tablet. Wat de geruchten nog wilder maakt is de bewering dat de tablet het formaat zou krijgen van een kleine tv.

Wel of geen Nokia?

Nokia 6
De Nokia 6

Het apparaat dook op in de database van GFXBench. Dit is een grafisch ijking systeem, waarmee grafische features worden getest op mobiele en desktop apparaten. Hoewel er nergens op de tablet daadwerkelijk Nokia staat, wordt wel vermeldt dat Android 7.0 FIH Edition als besturingssysteem wordt gebruikt. FIH Mobile is het bedrijf dat de rechten van de Nokia merknaam bezit. Dit zou dus een hint kunnen zijn dat het inderdaad om een Nokia toestel gaat.

Specificaties “Nokia” tablet

Volgens de GFX gegevens zou de tablet maar liefst 18.4 inch groot zijn met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Sommigen twijfelen aan de correctheid van het formaat, gezien formaten van boven de 18 inch voornamelijk voor laptops worden gebruikt. De tablet wordt aangestuurd door een Snapdragon 835 processor met 4GB RAM en 64GB interne opslag. Van de interne opslag is 52GB gereserveerd voor de gebruiker. Aan de voor- en achterkant heeft het toestel 12 megapixel camera’s welke 4k resolutie video’s kunnen maken. De achterste camera heeft ook nog autofocus en LED flash.

Features

Het toestel is ook rijkelijk voorzien van allerlei features. Zo heeft het een gyroscoop, een stappenteller, een barometer, een kompas en een versnellingsmeter.

Bron: Nokia Power User

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters