Nokia: “Telefoons evenaren binnenkort fotokwaliteit spiegelreflex”

Volgens een hoge pief binnen Nokia zullen instap DSLR’s en zelfs professionele spiegelreflexcamera’s binnenkort overbodig zijn omdat cameratelefoons binnen niet al te lange tijd de kwaliteit van de grote, dure camera’s zullen evenaren.

Nokia N86 doos

Volgens Anssi Vanjoki, Executive Vice President van Nokia, zal de cameratelefoon een flinke revolutie gaan doormaken de komende tijd. De top-modellen, zoals de N86 8MP van Nokia en de Pixon12 van Samsung, kunnen het nu net tegen een goedkope compactcamera opnemen. Volgens Vanjoki zal dat snel veranderen en zijn telefoons binnen een paar jaar in staat om zelfs professionele DSLR’s weg te concurreren. Dit zei Vanjoki tijdens een speech in Helsinki, waarbij hij naar een fotograaf wijzend zei: “Er zal geen reden zijn om zulke zware lenzen mee te dragen.”

Ook HD-videorecording zal nog binnen een jaar in het portfolio van Nokia terechtkomen volgens Vanjoki. Binnen 12 maanden kun je volgens Vanjoki HD-video’s opnemen met je Nokia-telefoon en deze direct overzetten naar je HDTV. Of dat iets met de aankondiging van de Nokia N8-00 later deze maand te maken heeft is niet bekend.

Anssi Vanjoki

 

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bert -

  :)Het omgekeerde zal eerder waar zijn, dan heb je eenvoudige belfunctionaliteit en datacommunicatie in je DSLR en alsof ik daar op zit te wachten als ik lekker aan het fotograferen ben maar persfotografen dan weer wel misschien, kunnen ze de foto gelijk doorsturen naar de redactie. Laat Nokia eerst maar eens een aangekondigd topmodel binnen de genoemde tijd ook daadwerkelijk leveren. Tot nu toe trouw Nokia gebruiker maar begin nu toch erg aan ze te twijfelen.

  1. Dominick -

   Een DSLR met een functie om foto's meteen naar een server up te loaden zie ik idd wel zitten. En ook gebeuren. Een telefoon met DSLR-kwaliteit camera zie ik ook wel zitten, maar niet gebeuren 😛

 2. bart vuijk -

  Er bestaat geen volk zo conservatief als persfotografen. Die gingen pas over op digitaal nadat hun huismerken Nikon en Canon in digitale vorm precies dezelfde camera's maakten als hun oude analoge apparaten, met als enig verschil een schermpje. Dusse, Nokiabaas, ik denk dat je hier geen gelijk in krijgt.

  1. bert -

   Dat heeft niks met conservatief te maken maar je gaat geen +/- 25.000,00 euro aan objectieven de deur uit doen om ff op een ander merk over te stappen want een compleet nieuwe aanschaf betekend. Dan wacht je idd liever op het moment dat je eigen merk met een nieuw type body komt.

 3. pinguin -

  Wat een onzin stelling. Dat de compact camera overbodig gaat worden snap ik wel, maar dslr hebben veel meer functionaliteit in het creatieve proces. De scherpte-diepte of juist ondiepte die je met een dslr haalt, krijg je nooit met een telefoon.

 4. koen87 -

  Laat ze eerst maar is de normale fotocamera benaderen, voordat je zulke uitspraken doet! Naar mijn inziens lopen ze nog steeds achter op de normale camera

 5. Joey -

  Als zijn definitie van binnenkort, over 10 jaar is, dan zou hij wel eens gelijk kunnen hebben. Al is de kwaliteit dan waarschijnlijk gelijk aan de huidige slr's, niet met die van over 10 jaar. Onzin stelling dus.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters