Nokia: “Telefoons evenaren binnenkort fotokwaliteit spiegelreflex”

Volgens een hoge pief binnen Nokia zullen instap DSLR’s en zelfs professionele spiegelreflexcamera’s binnenkort overbodig zijn omdat cameratelefoons binnen niet al te lange tijd de kwaliteit van de grote, dure camera’s zullen evenaren.

Nokia N86 doos

Volgens Anssi Vanjoki, Executive Vice President van Nokia, zal de cameratelefoon een flinke revolutie gaan doormaken de komende tijd. De top-modellen, zoals de N86 8MP van Nokia en de Pixon12 van Samsung, kunnen het nu net tegen een goedkope compactcamera opnemen. Volgens Vanjoki zal dat snel veranderen en zijn telefoons binnen een paar jaar in staat om zelfs professionele DSLR’s weg te concurreren. Dit zei Vanjoki tijdens een speech in Helsinki, waarbij hij naar een fotograaf wijzend zei: “Er zal geen reden zijn om zulke zware lenzen mee te dragen.”

Ook HD-videorecording zal nog binnen een jaar in het portfolio van Nokia terechtkomen volgens Vanjoki. Binnen 12 maanden kun je volgens Vanjoki HD-video’s opnemen met je Nokia-telefoon en deze direct overzetten naar je HDTV. Of dat iets met de aankondiging van de Nokia N8-00 later deze maand te maken heeft is niet bekend.

Anssi Vanjoki

 

Bron: Reuters

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters