Nokia test 3g-femtocellen

Na Motorola is nu ook Nokia begonnen met het testen van femtocellen, indoor-basisstations voor 3g-telefonie met een beperkt bereik. Daartoe is een samenwerkingsverband opgericht met Ubiquisys.

Om precies te zijn is het de joint venture Nokia Siemens Networks die de proeven zal uitvoeren. Ubiquisys is bij het project betrokken voor de levering van zijn Zonegate-femtocellen. Deze basisstations voor mobiele hsdpa-telefoons moeten ervoor zorgen dat bellers die buiten het bereik van een 3g-netwerk wonen, de bijbehorende functionaliteit ook thuis kunnen gebruiken.

De verbinding kan met met behulp van een in de femtocel ingebouwde modem via een conventionele landlijn lopen, maar de Zonegate ondersteunt ook het tot stand brengen van een connectie via wifi of dsl.

Nokia Siemens prijst het gebruik van open standaarden door Ubiquisys, en verwacht dat 2008 een beslissend gaat worden voor de technologie. De joint venture is momenteel betrokken bij een tiental femtocelproeven en verwacht dat een aantal daarvan in de loop van dit jaar grootschalig zullen gaan worden. Ubiquisys concurreert onder meer met Netgear op het gebied van femtocellen, en de samenwerking met Nokia Siemens biedt het bedrijf de mogelijkheid om een grote markt aan te boren.

Eind vorig jaar werd bekend dat de Belgische telecomprovider Belgacom van plan is om femtocel-technologie te gaan testen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters