Nokia test film-downloads voor de Ovi Store

In een interview heeft de global communications manager van Nokia verteld dat het bedrijf momenteel onderzoek doet naar film-downloads in de Ovi Store. Het bedrijf wil dus volledige films aan gaan bieden naast de korte clips die nu verkrijgbaar zijn.

Ovi Store Nokia

Nokia is haar Ovi Store flink aan het uitbreiden en hoewel de winkel nu nog vooral bedoeld is voor applicaties en muziek, wil Nokia zeker ook nieuwe elementen toevoegen aan haar winkel. In een interview dat Electricpig onlangs had met Nokia’s global communications manager, Kasey Farrar, is aan het licht gekomen dat Nokia momenteel onderzoekt of ze volledige films kan aanbieden in de Ovi Store. Farrar zei dat Nokia zelfs al begonnen is met testen van het nieuwe concept:

    “We hebben een aantal korte videoclips beschikbaar in de winkel op het moment en we onderzoeken langere vormen. Ik kan op het moment niets bevestigen. Ik kan je vertellen dat we het onderzoeken. We hebben een aantal tests gedaan in een aantal landen met wat succes en je weet dat we goede relaties hebben met alle belangrijke studio’s.”

Hoewel de bovenstaande quote doet vermoeden dat Nokia al redelijk ver gevorderd is met het implementeren van volledige films in de Ovi Store, valt dat toch tegen volgens Farrar. Hij vertelde dat Nokia het concept via Wi-Fi zeker wil aannemen, maar dat het downloaden van films via 3G voorlopig nog niet aan de orde is. Dit zou een te grote druk op het 3G-netwerk uitoefenen en daarnaast ben je met de huidige downloadsnelheden veel te lang bezig met het binnenhalen van één film.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters