Nokia test indoor-services en mobile-advertising in winkelcentrum Helsinki

Nokia is vandaag begonnen aan een experiment met indoor-services en mobile-advertising in het winkelcentrum van Helsinki. Het experiment is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Kamppi Center Investments Oy en Nokia.

indoor service

Het doel van Nokia is te kijken hoe mensen reageren als ze informatie over het winkelcentrum kunnen bekijken via internet op hun mobiele telefoon met gebruikmaking van de indoor mobileservice van Nokia. De indoor mobileservice geeft informatie over het winkelcentrum, bijvoorbeeld een kaart van het winkelcentrum waarop mensen aanwezige winkels makkelijk kunnen vinden, relevante informatie over bijvoorbeeld de openingstijden van een bepaalde winkel en de kortingen die op dit moment gegeven worden.

De indoor mobileservice is tegelijkertijd gestart met de lancering van de lentepromotie van het winkelcentrum. De actie geeft winkeliers de mogelijkheid op een andere manier te communiceren met de klanten van het shoppingcenter, zoals met exclusieve aanbiedingen die beschikbaar worden via de service. Iedereen in het winkelcentrum kan gebruikmaken van deze manier om winkelen makkelijker en leuker te maken, gebruikmakend van de webbrowser op hun mobiele telefoon.

Door het combineren van informatie over de locatie en de acties van de winkeliers op die locatie maakt Nokia het makkelijk winkelen voor de bezoeker via mobiel internet. Later dit jaar zijn ze van plan om de proef uit te breiden, aldus Hannu Kauppinen van het Nokia Research Center.

“Als grootste winkelcentrum van Helsinki is Kamppi Center een geweldige plek om de laatste mogelijkheden op marketingtechniek te testen op consumenten. Door samen te werken met Nokia kunnen wij de consumenten meer bieden op het gebied van winkelen, met een nieuwe spannende manier om de winkels, restaurants en bepaalde diensten te verkennen”, aldus de directeur van OY.

Bron: symbian-freak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters